KANSELLERER: Norwegian kansellerer 22 langdistanseavganger.
KANSELLERER: Norwegian kansellerer 22 langdistanseavganger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Norwegian kutter avganger på grunn av koronaviruset

Som følge av koronaviruset ser Norwegian seg nødt til å redusere avganger.

Norwegian har de siste dagene opplevd nedgang i etterspørselen på enkeltruter. Dette gjelder spesielt på flyvninger noe frem i tid, mens bestilling av reiser i nær framtid er mindre påvirket, skriver selskapet i en pressemelding.

Flyselskapet har derfor besluttet å kansellere 22 langdistanseflyvninger mellom Europa og USA i tidsrommet 28. mars til 5. mai.

«Norwegian har få flyvninger til Nord-Italia og andre regioner som er kraftig berørt av viruset. Selskapet har dessuten en større andel av ferie- og fritidsreiser som ser ut til å være mindre påvirket enn forretningsreiser. I tillegg har Norwegian allerede redusert kapasiteten med opp mot 15 prosent i 2020», skriver selskapet.

Disse rutene er berørt

Norwegian opplyser at de følger utviklingen tett og vurderer løpende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet.

Følgende ruter blir berørt:

  • Roma – Los Angeles
  • Roma – Boston
  • Roma – New York (redusert antall avganger i enkelte uker)
  • London – New York (tre daglige avganger reduseres til to på enkelte dager).

Kunder som blir berørt vil bli kontaktet direkte og få tilbud om alternative reisetidspunkt. På grunn av usikkerheten omkring etterspørselen fremover, trekker Norwegian den finansielle guidingen fra 13. februar 2020.

Norwegian melder at det på nåværende tidspunkt ikke er mulig å forutse hvordan selskapet fullt ut blir påvirket av virussituasjonen.

Passasjerfall

I pressemeldingen kommer det også frem at Norwegian har opplevd et fall i antall passasjerer. I februar fraktet Norwegian drøyt 1,95 millioner passasjerer, som er rundt 550.000 færre enn i samme måned i fjor.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å igjen bli lønnsomme etter flere år med betydelig vekst. Dette er den ellevte måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjonen har påvirket enhetsinntektene positivt, sier konsernsjef Jacob Schram.

– Jeg er også fornøyd med at punktligheten forbedres, for jeg vet hvor viktig dette er for kundene våre. Samtidig har vi de siste dagene opplevd redusert etterspørsel på enkelte ruter på grunn av coronaviruset og har derfor kansellert noen flygninger mellom Europa og USA, sier Schram.