Rasende Dier angrep supporter – nå får han støtte av Mourinho

Tottenham-manager Jose Mourinho forsvarer Eric Dier etter konfrontasjonen med en tilskuer etter onsdagens FA-cupkamp mot Norwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-bilder viser at Dier tok seg opp på tribunen blant hjemmetilhengere, klatret over flere seterader og konfronterte en tilskuer, som skal ha vært i en opphetet diskusjon med Diers bror, melder The Guardian.

Det hele skal ha skjedd som følge av at supporteren fornærmet Dier foran familien. Lillebroren skal ha reagert på dette.

Det utviklet seg til håndgemeng før Tottenham-spilleren ble ledet bort av vakter. Dier kan få en lengre straff etter hendelsen, ifølge The Guardian.

I etterkant har det sirkulert videoer på sosiale medier som viser hendelsen. Videoene er sett av flere millioner mennesker.

– Noe man nesten aldri ser

Episoden ble et kuriøst punktum på en kveld som ble alt annet enn lystig for Tottenham, som måtte se seg slått på straffesparkkonkurranse mot Norwich, som frister bunntilværelsen i Premier League.

– Det er veldig spesielle bilder og noe man nesten aldri ser i toppfotballen. Det er for så vidt en påminnelse om at fotballspillere også er mennesker, og at det kan koke over for dem iblant. Men samtidig kan nok Dier forvente seg en eller form for straff i etterkant av dette, for dette er et brudd på de reglene som fotballspillere, og profesjonelle spillere, er nødt til å forholde seg til, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

– Bøter er en ting naturlig nok, men også former for utestengelse. For han viser aggressivitet overfor tilskuere. Han tar seg opp på tribunen for å konfrontere tilskuerne. Det er ganske klare brudd på de reglene vi har for hvordan vi forventer at fotballspillere skal oppføre seg, sier hun om hvilken straff Dier kan forvente seg.

Får støtte av Mourinho

Tottenham-manager José Mourinho uttrykte støtte til Dier etter kampen og sa han forsto reaksjonen etter at tilskueren hadde fornærmet Dier foran familien hans. Episoden skal ha involvert Eric Diers yngre bror.

– Denne personen fornærmet Eric, og familien hans var der. Lillebroren hans likte det ikke noe særlig. Eric gjorde noe vi som profesjonelle ikke har lov til å gjøre, men sannsynligvis ville vi alle reagere på den måten, sa Mourinho, som mente at Dier ikke fortjener straff for det han gjorde.

Berg mener Tottenham ikke kan forsvare dette.

– Mourinho tar både avstand fra det og forsvarer det samtidig. Han er jo god på akkurat den type ting. Men Mourinho har også en historie tidligere med det å stå last og brast med spillerne sine, og forsvare dem i et og alt. Han mener at det er viktig internt i troppen, og viktig å gi den støtten til spillerne sine. Men samtidig kan ikke Tottenham som klubb akseptere denne typen oppførsel fra en av spillerne sine. For det setter en presedens som er ekstremt uheldig, understreker Berg.

– Jeg gjentar at vi ikke kan gjøre det, men jeg gjentar også at jeg støtter og forstår spilleren.

Dier var en av de to Tottenham-spillerne som scoret i straffesparkkonkurransen som Norwich vant 3-2.