PAUSE: Chris Froome og Team Ineos står over samtlige ritt de neste ukene. En rekke andre lag har tatt samme avgjørelse.
PAUSE: Chris Froome og Team Ineos står over samtlige ritt de neste ukene. En rekke andre lag har tatt samme avgjørelse. Foto: Giuseppe Cacace

Flere sykkellag trekker seg fra ritt

Uavhengig av nasjonale råd om koronaviruset, trekker storlagene Astana, Team Ineos og Mitchelton-Scott seg fra alle proffritt de neste 18 dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lagene, som huser noen av sykkelsportens største stjerner, har selv bestemt at de på grunn av koronaviruset ikke vil delta i noen ritt fra i dag og frem til 22. mars.

Mitchelton-Scott trekker seg dermed fra:

  • Strade Bianche (herre- og kvinneritt)
  • GP Industria (herrer)
  • Paris-Nice (herrer)
  • Tirreno-Adriatico (herrer)
  • Ronde van Drenthe (kvinner)
  • Danilith Nokere Koerse (kvinner)
  • Milan-SanRemo (herrer)
  • Trofeo Alfredo Binda (kvinner)

I løpet av perioden vil laget se an situasjonen og bestemme seg for hva som skjer etter 22. mars.

Laget begrunner avgjørelsen med at de har et ansvar overfor ryttere og støtteapparat og ikke har noen innflytelse på hvordan arrangørene av ulike ritt forholder seg til koronaviruset.

De peker også på at laget er stadig i bevegelse mellom ulike land, noe som gjør smittefaren ekstra stor. Laget vil også forhindre at de som kunne blitt syke nå unngår å belaste helsevesenet i landet de ville befunnet seg i.

Team Ineos står også over ritt de neste tre ukene. Laget oppgir usikkerheten rundt korona-viruset samt det plutselige dødsfallet til sportsdirektør Nicolas Portal som grunnene til rittpausen. Også Astana har bestemt seg for å ta en pause. Det gjør ikke Edvald Boasson Hagens Team NTT. I en pressemelding skriver laget at de akter å stille til start både i Paris-Nice og i de kommende rittene i Italia.

Tidligere onsdag bestemte Team Jumbo-Visma seg for ikke å delta i noen av helgens ritt i Italia. EF Education har også trukket seg fra Strade Bianche.

Debatten går høyt i sykkelmiljøet om koronaviruset. Mange mener rittene som går i helgen, som italienske Strade Bianche og franske Paris-Nice må avlyses. 14 lagleger fra ulike profflag har gått sammen og bedt arrangørene ASO og RCS Sport, som Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å avlyse.