VANT: Johannes Høsflot Klæbo var helt suveren på sprinten i Konnerud.
VANT: Johannes Høsflot Klæbo var helt suveren på sprinten i Konnerud. Foto: Vidar Ruud

Klæbo med overlegen sprintseier

Johannes Høsflot Klæbo (23) utklasset alle på verdenscupsprinten på Konnerud.

Ikke mindre enn fem norske stilte fra start i sprintfinalen, i tillegg til Alexandr Bolsjunov.

Der viste Klæbo klasse. Trønderen vant 65 hundredeler foran Håvard Solås Taugbøl på andreplass, og 69 hundredeler foran Eirik Bransdal på tredjeplass. Mens Bolsjunov endte på sisteplass.

– Jeg synes det var et tøft løp som var veldig vanskelig. Farten var veldig høy, og det var mange svinger. Jeg slet litt i finalen, men det var godt å se at Erik (Bransdal) fulgte meg helt til målstreken, sier Klæbo i seiersintervjuet.

Det så lenge lovende ut for Eirik Bransdal, men på oppløpet ble 33-åringen rett og slett parkert.

– Å vinne skirenn er det artigste jeg vet. Nå kan jeg reise hjem med et smil om munnen. Så får jeg et par dager hjemme før jeg reiser nedover til Oslo for å krige meg gjennom femmila. Det er ikke sikkert jeg blir like fornøyd der. Det viktigste blir å komme seg gjennom, sier 23-åringen til TV 2.

Det var selvfølgelig store forventninger til Johannes Høsflot Klæbo. 23-åringen vant det første semifinaleheatet, 19 hundredeler foran Erik Valnes.

– Det som er problematisk for andre er ikke problematisk for Klæbo, sa NRKs kommentator Jann Post.

Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar tok første- og andreplass i sitt kvartfinaleheat, og kvalifiserte seg greit til semifinalen. Både Erik Valnes og Harald Astrup Arnesen tok seg kontrollert videre til semifinalen.

– Kvartfinalen synes jeg var veldig rotete, så slet jeg i semifinalen også. Jeg havnet langt bak og kom dårlig ut. Men jeg er for all del veldig fornøyd med dagen, sier Klæbo til TV 2.

Eirik Bransdal vant sitt kvartfinaleheat – 48 hundredeler foran Alexandr Bolsjunov, mens Håvard Solås Taugbøl var best i sitt heat.

I prologen var Johannes Høsflot Klæbo helt overlegen. Trønderen vant med 3,85 sekunder ned til nummer to.

Alexandr Bolsjunov leder verdenscupen sammenlagt – med 410 poeng ned til Klæbo.