OPPTUR: Kristine Stavås Skistad fikk en opptur på verdenscupsprinten på Konnerud.
OPPTUR: Kristine Stavås Skistad fikk en opptur på verdenscupsprinten på Konnerud. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Stavås Skistad slo tilbake med karrierebeste

Kristine Stavås Skistad (21) ble nummer fire i verdenscupsprinten.

Kristine Stavås Skistad viste at hun hadde ristet av seg skuffelsen fra U23-VM, for hjemme på Konnerud leverte 21-åringen fikk hun en solid opptur i verdenscupsprinten.

Stavås Skistad måtte se sine største konkurrentene gå fra henne i bakken i finalen, men hun gikk inn til fjerdeplass og hennes beste plassering så langt i karrieren.

– Det har ikke vært klaff i år, så jeg er overrasket selv over at det begynte å fungere i dag. Jeg hadde en følelse av at det kunne gå begge veier, så det er veldig morsomt at det gikk den veien jeg ville, sier Stavås Skistad til TV 2.

– Det betyr veldig mye. Det har vært kjipt denne sesongen, så det betyr alt, sier hun.

Jonna Sundling fra Sverige vant sprinten foran Nadine Fähndrich (Sveits) og Linn Svahn (Sverige).

– Det er morsomt på hjemmebane, men når jeg først er der, og jeg stivnet med en liten kul igjen, så er det kjipt å se svenskene på pallen på hjemmebane, sier Stavås Skistad.

Stavås Skistad var langt nede etter at hun røk ut allerede i kvartfinalen i helgens U23-VM i Oberwiesenthal.

Hun karakteriserte vinteren som «søppel», og hun antydet at sesongen var over, men hun ble tatt ut til verdenscupsprinten hjemme på Konnerud.

– Jeg har vært veldig «flink» til å grave meg ned, men jeg er blitt flinkere det siste året. Jeg er kanskje ikke helt flink ennå, men det begynner å komme seg, sier Stavås Skistad.

Landslagstrener Geir Endre Rogn var meget fornøyd med eleven.

– Jeg lar meg aldri overraske over Kristine. Det kan være alt mulig; helt fenomenalt eller veldig tungt. Det er typisk Kristine, spesielt å dra frem noe sånt på hjemmebane. Det er veldig gledelig det hun gjør mot slutten av det som har vært en relativt tungt karriere for hennes del, sier han til TV 2.

21-åringen ble nummer 15 i prologen, før hun vant sitt heat i kvartfinalen. Kristine Stavås Skistad gikk i front hele semifinalen frem til oppløpet og gikk kontrollert til finale med en andreplass, kun slått av Linn Svahn.

Maiken Caspersen Falla skuffet stort og røk ut i prologen med 31. plass.