SMITTETEST: Ved legevakten i Asker og Bærum har de innført testing av potensielle smittede på parkeringsplassene utenfor. Det er en løsning det jobbes med å få på plass i Oslo også.
SMITTETEST: Ved legevakten i Asker og Bærum har de innført testing av potensielle smittede på parkeringsplassene utenfor. Det er en løsning det jobbes med å få på plass i Oslo også. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

11 korona-smittede i Oslo

Smittevernoverlege i Oslo kommune, Tore W. Steen sier til TV 2 at de onsdag har registrert 11 smittetilfeller i kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tore W. Steen, smittevernoverlege i Oslo sier at de tirsdag opererte med tallet ni smittede, men at det oppdaterte tallet onsdag er 11.

– Vi har registrert 11 som bor i kommunen. Det ble meldt inn om fem nye smittede sent i går kveld, sier Steen til TV 2.

Steen sier onsdag ettermiddag at de har dobbeltsjekket tallene, og at antallet smittede som er folkeregistrert i Oslo er 11.

Folkehelseinstituttet informerte om at syv var smittet i Oslo da de kom med siste oppdatering tirsdag ettermiddag.

Vil innføre ny testløsning

Han forklarer at de har flere team som er ute å tar prøver i kommunen.

– Vi forholder oss til kriteriene til folkehelseinstituttet. Vi tar prøver av de som fyller disse kriteriene, sier Steen.

Han sier at de i løpet av morgendagen håper å få opprettet en stasjon der folk kan kjøre til en parkeringsplass, og bli testet i bilen.

– Vi håper å få opp en drive in-løsning i løpet av morgendagen, sier Steen.

Flere nye tilfeller onsdag

Onsdag bekreftet smittevernoverlege i Haugesund, Teis Qvale at det første korona-tilfelle er registrert i kommunen.

Også i Drammen ble det registrert nye smittetilfeller onsdag. Drammen kommune opplyste om at seks nye har fått påvist koronasmitte i kommunen etter å ha oppholdt seg i Nord-Italia. Til sammen er åtte personer smittet i Drammen.