PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja besøker oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ TUR: Kong Harald og dronning Sonja besøker oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongen om «The Crown»: Håper ikke de lager noe lignende i Norge

Kong Harald sier at han liker TV-serien «The Crown», som handler om det britiske kongehuset. Men han vil helst ikke at det lages en slik serie om ham selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har sett noen episoder, sier kongen, som onsdag møtte norsk presse i Petra i Jordan.

Kongen, som selv slekter til det britiske kongehuset, kan fortelle at inntrykket av serien er bra. Men på spørsmål om vi burde hatt en tilsvarende serie om den norske kongefamilien, er svaret klart:

– Håper ikke det, sier kongen og ler.

Seriesuksessen «The Crown» ble lansert i 2016 og har siden gått i tre sesonger. Den handler om livet til dronning Elisabeth II av Storbritannia og hennes regjeringstid i Storbritannia.

Selv om kongen gir uttrykk for at han ikke ønsker å bli en TV-seriekarakter, har Nordisk Film tidligere opplyst til NRK at de planlegger en serie om kongens besteforeldre, kong Haakon og dronning Maud.

(©NTB)