TIL BRANN: Ralf Fahrmann, her fra Champions League-kampen mot Porto i 2018, blir Branns nye målvakt.
TIL BRANN: Ralf Fahrmann, her fra Champions League-kampen mot Porto i 2018, blir Branns nye målvakt. Foto: Miguel Riopa

– Premier League-keeper klar for Brann

Brann forsterker laget.

Ifølge Bergens Tidende er Brann i ferd med å signere en ny tysk målvakt. Ralf Fährmann (31) kommer til bergensklubben fra Norwich, der han har vært på utlån denne sesongen.

Fährmann har stått én Premier League-kamp for Norwich denne sesongen. Det skjedde i borteoppgjøret mot Crystal Palace, der Norwich tapte 0-2.

Fährmann er utlånt fra Schalke 04. Han sto begge kampene da Schalke 04 møtte Manchester City i åttedelsfinale i Champions League i fjor.

Tyskeren står med totalt 175 kamper for Schalke 04.

Ifølge BT er Fährmann på Brann stadion nå. Ifølge avisen er det snakk om et lån på tre måneder.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror Fährmann kan bli en viktig spiller for Brann og låneavtalen blir bekreftet.

– Han har en enorm CV. Det er uten tvil en forsterkning for Brann. Han kommer ikke til Brann for å sitte på benken, sier Mathisen.

TV 2-eksperten understreker at det ikke først og fremst er på keeperplass at Brann har slitt mest.

– Opdal vant konkurransen med Holmen Johansen i fjor og leverte en grei sesong i 2019. Han var absolutt ikke blant de svakeste. Det var ikke hans skyld at det gikk som det gikk med Brann. Opdal er en keeper som begynner å dra på årene, men han er flink til å ta vare på kroppen sin og er proff. Men den nye keeperen virker å være en klar forsterkning. Når han kommer til Brann er det for å være førstekeeper, men slik jeg kjenner Opdal gir han ikke fra seg plassen uten kamp, sier Mathisen.

Sørlendingen tror Fährmann-eventyret i Bergen er over etter de tre månedene.

– Når de fleste vinduene er stengt er det slik norske klubber kan få tak i slike spillere. Selv om han skal være her på kort sikt vil jeg tro han er lovet spilletid. Hvis ikke hadde det ikke vært vits i å gå til Brann. Han kommer garantert til å gå til en større klubb når vinduet åpner igjen til sommeren, spår Mathisen.