SELFIE: Yekaterina Karaglanova poserer på et bilde hun la ut på den populære Instagram-siden sin.
SELFIE: Yekaterina Karaglanova poserer på et bilde hun la ut på den populære Instagram-siden sin. Foto: Ekaterina Karaglanova/Instagram

Instagram-stjerne ble funnet drept i koffert etter sexkrangel – nå er ekskjæresten dømt

Da den russiske influenceren Yekaterina Karaglanova (25) hånet ekskjæresten prestasjoner i senga, smalt det. Nå er han dømt til ni års fengsel.

Den russiske influenceren og legen Yekaterina Karaglanova (24) ble i august i fjor funnet naken og partert i en koffert i leiligheten sin i Moskva.

Kort tid etter ble ekskjæresten Maxim Gareyev (33) pågrepet.

Mandag ble han dømt for drapet, skriver The Moscow Times.

33-åringen ble pålagt å sone ni år i en straffekoloni med strengt regime, opplyser Moskvas påtalemyndighet overfor nettstedet.

I retten innrømmet Gareyev å ha tatt livet av 24-åringen, og hevdet at han gjorde det etter at hun hånet hans prestasjoner i senga.

– Hun har flere ganger fornærmet meg. Hun har ydmyket meg på det groveste på grunn av mine seksuelle evner og manglende økonomiske ressurser, skal han ha uttalt.

DØMT: Maxim Gareyev ble mandag dømt for å ha dømt ekskjæresten.
DØMT: Maxim Gareyev ble mandag dømt for å ha dømt ekskjæresten.

Ville dra på tur med 52-åring

I tillegg til fengsel, ble Gareyev dømt til å betale 350.000 kroner i erstatning til Karaglanovas familie.

I retten fortalte han at han ikke klarte å kontrollere seg da han tok seg inn i leiligheten hennes og oppdaget at hun hadde pakket en koffert.

Hun skal da ha forklart at hun skulle dra på ferie med en 52 år gammel rik mann som hadde kontaktet henne på Instagram-siden sin, hvor hun hadde 100.000 følgere.

Yekaterina Karaglanova og 52-åringen skal ha planlagt å feire hennes 25-årsdag i Amsterdam.

I retten fortalte Gareyev at han knivstakk Karaglanova en rekke ganger etter at hun hadde nektet å avlyse reisen, og deretter fortalt ham at 52-åringen var bedre i senga og rikere enn ham.

– Hun sa at jeg var stygg og at ikke engang plastisk kirurgi kunne hjelpe meg. Jeg taklet det ikke, sa Gareyev i retten.

Krever strengere straffer

Russiske aktivister krever nå strengere straffer for vold mot kvinner.

Foreløpig finnes det ingen lov i Russland mot vold i hjemmet.

Ifølge offisiell statistikk ble det i Russland i 2018 registrert 33.300 voldshendelser i hjemmet. I 24.400 av disse tilfellene var det snakk om vold mot kvinner.