DØMT: Jan Erik «Jannik» Iversen ble dømt for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et tosifret millionbeløp.
DØMT: Jan Erik «Jannik» Iversen ble dømt for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for et tosifret millionbeløp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Anken forkastet:

Torpedoen «Jannik» må i fengsel for utpressing av Røkke

Den kjente torpedoen ble i oktober dømt for forsøk på grov utpressing, men anket dommen. Nå har lagmannsretten besluttet at anken forkastes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er at Borgarting lagmannsrett mener det er klart at en ankesak ikke vil føre til et annet resultat enn i tingretten, der Iversen ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder.

Da Iversen fikk dommen sin i oktober, sa han til TV 2 at saken ville «bli snudd på hodet» i lagmannsretten.

– Det (dommen) bryr jeg ikke noe om. Vi anker saken. Dette er bare startfasen, forretten av hele middagen, sa han til TV 2.

Iversen ikke trodd

I dommen fra Oslo tingrett går det tydelig fram at de ikke legger noen lit til Iversens forklaring. I dommen heter det at han fremstår lite troverdig.

Iversen var anklaget for å ha forsøkt å presse Kjell Inge Røkke for mellom seks og tyve millioner over en periode på tre måneder i løpet av høsten 2017 og nyåret i 2018.

Hele saken Iversen nå er rettskraftig domfelt for, startet da VG publiserte et lydbånd de hadde fått tak i.

Jannik har forklart at han ikke klarte å jobbe etter det, og at han ville snakke med Røkke for å komme til en løsning om kompensasjon.

Røkke trodd

Røkke selv understreket i retten at han ikke hadde noe med VG-saken å gjøre, samt at han ikke kunne betale ham.

Røkke-familiens advokat, John Christian Elden, uttalte følgende da dommen kom i oktober i fjor:

– Røkke noterer at retten finner anklagene mot seg for oppkonstruert og uriktige, og et ledd i et utpressingsforsøk. Retten fant bevist at Røkke forklarte sannheten i sin forklaring, og har ellers ingen oppfatning av straffesaken der han ikke var part.