TRØBBEL: Liverpool har vist formsvikt de siste kampene.
TRØBBEL: Liverpool har vist formsvikt de siste kampene. Foto: Hannah Mckay

Klopp liker ikke det han ser – får støtte av TV 2-ekspert

Jürgen Klopp er krystallklar på hvor problemet har lagt de siste kampene, og Liverpool-manageren liker ikke det han ser. Han får støtte fra TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har vunnet én av sine siste fire kamper. Bortsett fra seieren over West Ham har det blitt tap for Atlético Madrid i Champions League, tap for Watford i Premier League, og nå sist, tap for Chelsea i FA-cupen.

De siste fire kampene har Liverpool sluppet inn åtte mål. Det er ikke hverdagskost, og det er nettopp dette Jürgen Klopp ikke liker.

– Vi har hatt momentum så lenge fordi vi har spilt formidabelt i forsvar. Vanligvis får du ikke mange sjanser mot oss, men vi er nødt til å innrømme at de siste fire kampene har vi sluppet inn altfor mange mål. Å tape 0-2 er ikke bra, men det er enkelt å forklare. Vi gjorde altfor mange feil rundt målene, sa Liverpool-manageren etter tirsdagens tap for Chelsea.

– Ser slappere ut

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland er enig med Klopp om hvor problemet ligger.

– Det har han jo rett i. Når han sier forsvaret, vil de fleste tenke på de fire som spiller bak. Men når jeg ser på Liverpool, er det riktig de at slipper inn flere mål, men forsvaret får større problemer fordi de ikke er like gode i presset som lag. Jeg vil tro at når Klopp sier forsvaret, så mener han i større betydning hvordan laget forsvarer seg, enn bare de fire som spiller bakerst, sier Hangeland og utdyper:

– De har spilt med en forsvarsfirer som står høyt i banen og som har stort rom bak seg. Det har stort sett gått bra, fordi de har så godt press. Så Liverpool sine motstandere har sjeldent fått spilt igjennom. Av uviss grunn ser det litt slappere ut i det presset.

Den tidligere Fulham- og Crystal Palace-forsvareren mener noe av årsaken er at kaptein Jordan Henderson er ute med skade. Han gikk av banen mot Atlético med en lårskade, og har ikke spilt siden.

– Han binder sammen laget og pisker dem frem. Det er en situasjon som jeg kan kjenne meg igjen i som forsvarspiller, at den jobben blir så mye enklere, og vanskeligere, avhengig av det som skjer foran deg på banen. Mot Chelsea var det for enkelt å spille seg igjennom angrepet og midtbanen, og dermed blir forsvaret eksponert, forklarer Hangeland.

Formsvikten: – De er i en blindgate

Helgens tap for Watford var Liverpools første i ligaen denne sesongen. At det nå har blitt tre tap på de fire siste kampene i alle turneringer kan prege spillerne psykisk, tror Hangeland.

– Den selvtilliten som har vært på maks hele sesongen har, om ikke fått seg en knekk, så begynner de i hvert fall å tenke på at de ikke er uslåelige. Så det er klart at de er i en blindgate her nå. Så handler det om å reagere på det, understreker han.

Han mener også at Liverpool per nå er et stykke unna der de har vært.

– Det er så jevnt på dette nivået at det er mange små detaljer der de ser ut som de er fem prosent dårligere enn det de har pleid å være. Både i arbeidsinnsats, press, og organisering. De fem prosentene gjør at Liverpool ser ut som et lag det går an å slå, da de før var et uslåelig lag.

At det kan gi motstanderne større tro på at de kan slå ligalederen, er ikke utenkelig.

– Før denne perioden har Liverpool hatt et psykologisk overtak der de har følt at de vinner uansett, og for motstanderne har det vært at de taper uansett. Motstanderne får nå blod på tann av det som har skjedd med Liverpool i det siste. Det var veldig tydelig spesielt mot Watford, men også mot West Ham. Det var en kamp som Liverpool vant, men der West Ham så ut som de var høyere og mørkere enn det de vanligvis er. Det samme med Chelsea på tirsdag, mener Hangeland.

Ingen grunn til tittel-bekyrming

Men at Liverpool skal klare å rote bort Premier League-tittelen har Hangeland ingen tro på.

– Liverpool vinner Premier League. Det vil vært helt vanvittig om de ikke gjør det. Det ville i så fart vært tidenes kollaps.

På de 15 siste kampene i samtlige turneringer har Liverpool holdt nullen ni ganger og vunnet elleve av kampene.