GIKK GLIPP AV FØDSEL: Diego Ulissi satt korona-fast i Abu Dhabi da datteren kom til verden.
GIKK GLIPP AV FØDSEL: Diego Ulissi satt korona-fast i Abu Dhabi da datteren kom til verden.

Satt i korona-karantene da kona fødte

Det ble en annerledes fødsel for Diego Ulissi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire sykkellag sitter fortsatt korona-fast i Abu Dhabi, blant andre UAE Team Emirates, laget til Sven Erik Bystrøm.

Lagene har vært i karantene siden forrige torsdag.

For Bystrøms italienske lagkompis Diego Ulissi (30) har nok de siste dagene vært ekstra spennende. Med en høygravid kone på hjemmebane kom korona-karantenen ekstra ubeleilig for 30-åringen.

Tirsdag kom lille Anna til verden.

– Velkommen Anna. Fødselen gikk veldig bra. Begge har det fint. Jeg kan ikke vente på å klemme jentene mine, skriver en stolt barnefar på Instagram.

Nyheten om fødselen sammenfaller med at ytterligere seks personer med tilknytning til sykkelrittet har fått påvist korona-viruset. Ifølge lokale helsemyndigheter dreier det seg om to russere, to italienere, en tysker og en colombianer.

Lang karantene

Onsdag opplyser Bystrøm til TV 2 at han har fått 14 dagers korona-karantene. Det betyr at han kan reise fra Abu Dhabi tidligst neste torsdag. Til tross for den vanskelige situasjonen gleder han seg på lagkompisens vegne.

– Ulissi fikk en datter i går kveld, og det setter det jo litt på spissen. Jeg synes jo av og til synd på meg selv, men det finnes andre som har det verre, skriver Bystrøm i en sms til TV 2.

Til tross for gladmeldingen om at det trolig blir McDonald's til middag i dag, er Bystrøm lei av situasjonen.

– Det er nesten som å være i fengsel. Men heldigvis er det god standard på fengselet, sa sykkelrytteren til TV 2 for noen dager siden.

Også den norske sykkelprofilen skal bli far snart.

– Det er seks uker til termin, men vi må se det positive i situasjonen. Det hadde vært verre om rittet var en måned senere. Nå venter vi på svarene på testen vi tok i går. Drømmen er at vi kommer oss hjem i morgen, sa han på mandag.

Den drømmen gikk ikke i oppfyllelse. Nå må han vente minst én uke til på hotellet.

Halvorsens lag vil trekke seg

Det er ikke bare i Abu Dhabi korona-frykten brer seg.

Kristoffer Halvorsens sykkellag, EF Education, ønsker å trekke seg fra flere italienske klassikere som Milano – San Remo grunnet frykt for viruset.

De italienske sykkelrittene Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo skal avvikles som planlagt i løpet av mars, men amerikanske EF Education med norske Halvorsen i stallen ber nå Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å få slippe å være med.

Helsemyndighetene i USA har frarådet alle unødvendige reiser til Italia, noe det amerikanske laget bruker som begrunnelse for å trekke seg i brevet til RCS Sport, som organiserer de italienske klassikerne.

– Vi mener at det er best å følge dette rådet og gjøre alt vi kan for å holde vår stab og ryttere friske og bidra til å sikre at de ikke risikerer å overføre viruset, skriver EF ifølge Wall Street Journal.

Laget etterlyser videre en plan for å gjennomføre rittene på en sikker måte og skal være åpne for å delta på et senere tidspunkt.

Koronaviruset har allerede satt en stopper for flere idrettsarrangementer i Nord-Italia, inkludert flere fotballkamper i Serie A. Mandag meldte RCS Sport at rittene går som planlagt.

Strade Bianche skal etter planen kjøres kommende lørdag, Tirreno-Adriatico går fra 11. til 17. mars, mens Milano-San Remo sykles 21. mars.