18-åring ble banens beste mot Liverpool: – Ingen overraskelse

18 år gamle Billy Gilmour herjet med Liverpool-midtbanen. Nå høster Chelsea-talentet lovord.

Chelsea - Liverpool 2-0

Frank Lampard ga den unge skotten sjansen fra start i FA Cup-kampen mot Liverpool.

Det angrer han neppe på.

18 år gamle Billy Gilmour var sentral da et heltent Chelsea slo Liverpool 2-0 og tok seg til kvartfinale i den tradisjonsrike turneringen.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst

– En fantastisk lagseier og jeg er stolt over å motta banens beste-prisen. Videre til kvartfinale, skriver Gilmour på Twitter etter sin livs kamp så langt i karrièren.

Nå roses Gilmour som ble kåret til banens beste mot ligalederne i England.

– Billy var fantastisk, men det er ingen overraskelse for meg. Jeg har sett ham på trening og han var akkurat slik på forrige treningsøkt, sier Ross Barkley som scoret 2-0-målet mot Merseyside-klubben.

Chelsea-manager Frank Lampard mener den unge midtbanespilleren fortjener all ros han kan få.

– For en fantastisk prestasjon fra en ung spiller. Han er kanskje liten fysisk, men han har et stort talent. Han fortjener å bli snakket om etter en fremføring som dette, sier Lampard til BBC.

– Jeg stoler absolutt på Billy. Han gjør alle de riktige tingene, og han er ydmyk i tillegg, fortsetten Chelsea-manageren.

Tidligere Liverpool-profil Jamie Carragher, som nå jobber som ekspert i Sky Sports, var også imponert over 18-åringen.

– Chelsea fortjente seieren og Billy Gilmour var fantastisk, skriver Carragher på Twitter.

Dette var 18-åringens tredje start for Chelsea. Gilmour startet i Chelseas Ligacup-kamper mot Grimsby Town og Manchester United tidligere i sesongen.

I Premier League har det blitt to innhopp for skotten. Gilmour fikk seks minutter mot Sheffield United i august og tre minutter på tampen av 2-0-seieren mot Crystal Palace i september. De siste to kampene har 18-åringen blitt sittende på benken.

Nå spørs det om Lampard vil gi skotten flere muligheter fremover. Allerede på søndag kan 18-åringen få en ny sjanse til å vise seg frem. Da tar Chelsea imot Everton på Stamford Bridge.

Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 15.00.

For Chelseas U23-lag har Gilmour scoret to ganger og slått fire målgivende pasninger på elleve kamper.