Fyllesyke Julia (26) utløste full korona-alarm på Heathrow

Svenske Julia Walentin ble mistenkt for å ha koronavirus. Da ble det panikk på flyplassen i London. – Jeg prøvde å forklare at jeg bare var trøtt og bakfull, sier Walentin (26).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julia Walentin og venninnen, begge fra Stockholm, hadde mellomlandet i Singapore på vei hjem fra en ferietur til Kambodsja.

Den siste natten i Singapore ble i overkant lang, med høy flaskeføring. Det skulle vise seg å få store konsekvenser på reisen hjem.

– Det var veldig apokalyptisk. Isoleringsavdelingen minnet om «The Walking Dead», sier Walentin til TV 2.

Saken ble først omtalt i Aftonbladet

Feber

Venninnene måtte møte opp allerede klokken 6 om morgenen på flyplassen I Kambodsja. På vei til London fikk Walentin, kanskje ikke så overraskende, hodeverk.

Hun spurte personalet på flyet om hun kunne flyttes til businessclass, så hun kunne få ligge utstrakt for å dempe skallebanken. Men istedet for en oppgradering fikk personalet panikk.

BEGYNNELSEN: Her begynte den lange reisen på en bar i Singapore: Foto: Privat
BEGYNNELSEN: Her begynte den lange reisen på en bar i Singapore: Foto: Privat

– Jeg fikk munnbind og de målte temperaturen min. De trodde jeg hadde koronavirus, sier Walentin.

Walentin ble ikke oppgradert, men hun fikk en rad helt for seg selv. Så ble venninnen tatt med inn på det lille rommet i flyet der maten varmes. Der ble hun forhørt om reisen deres. Hvem de hadde vært i kontakt med, hvor de hadde vært, og hvor lenge de hadde vært syke var på sjekklisten.

Flyreisen varte i 14 timer, men Walentin sier det føltes som de reiste i evigheter. Hver halvtime kom en flyvertinne, ikledd munnbind, for å sjekke temperaturen hennes på nytt.

– Hele hendelsen på flyet var uvirkelig. Jeg tror også det var den verste fyllesyken i mitt liv. Det er ikke rart at jeg hadde 40,3 grader i feber, sier Walentin.

Så ble det verre

Da flyet hadde stanset på flystripe på Heathrow i London, fikk alle passasjerene utdelt ulike skjemaer. Alle måtte svare på hvor de hadde vært, og hvordan de hadde det. Dette tok selvfølgelig lang tid.

– Alle stirret stygt på meg. Når jeg gikk til toalettet føltes det ut som jeg var pesten selv. Det er klart at de ikke blir særlig glade når ting tar ekstra tid, bare fordi en klønete jente har fått koronavirus, sier Walentin.

IKKE KORONASYK: Denne flyreisen skriver seg inn som den verste i Julias liv så langt. Foto: Privat
IKKE KORONASYK: Denne flyreisen skriver seg inn som den verste i Julias liv så langt. Foto: Privat

På vei ut av flyet ble jentene eskortert ut av leger og fire brannmenn i røykdykkerdrakter. De hadde også hjelm, og legen hadde et slags plastvisir.

Etter å ha oppholdt seg på en isoleringsavdeling på Heathrow, ble de fraktet med buss til et flyplass-hotell som var blitt gjort om til et korona-mottak for anledningen.

– Det så ut som zombie-serien «Walking Dead». Det var bare betongmurer rundt. Veldig apokalyptisk, sier Walentin.

Ifølge personalet var flere på mottaket virussmittet. Alle ventet på å bli testet. Venninnene prøvde å forklare at det bare var en god gammeldags fyllesyke, men personalet tok ingen sjanser.

Karantene

KORONATID: Da jentene havnet i karantene tenkte de det var på sin plass med en korona-øl. Foto: Privat
KORONATID: Da jentene havnet i karantene tenkte de det var på sin plass med en korona-øl. Foto: Privat

Etter jentene ble testet, ble de satt i karantene på et rom på korona-hotellet. Det luktet klor, og det var iskaldt, siden ventileringssystemet var avskrudd for å hindre smittespredning. For å gjøre opplevelsen hakket hyggeligere, bestilte de litt mat, og to corona-øl.

Jentene fikk beskjed om å være i karantene i to uker. Til slutt klarte de å overtale personalet om å ta resten av karantenetiden i Walentins leilighet i London, der hun studerer.

De er fortsatt i karantene i leiligheten i London. Nå venter de på prøveresultatene sine.

– Kommer du til å reise fyllesyk igjen, eller vil det bli en stund til?

– Kjenner jeg meg selv rett, så blir nok det noe jeg ikke kan unngå, svarer Walentin.