FHI: 33 personer er smittet med koronavirus

33 personer har testet positivt på koronavirus, ifølge Folkehelseinstituttet. Det er totalt åtte nye tilfeller tirsdag.

Tirsdag har totalt 8 personer testet positivt for koronavirus, ifølge Folkehelseinstituttet.

Ingen av dem er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Totalt er 33 personer smittet av koronavirus i Norge.

Av de 8 nye tilfellene er 3 fra Viken, 1 fra Troms og Finnmark, 3 fra Vestland og 1 fra Adger. Syv av disse har tilknytning til utbruddet i Nord-Italia og ett av tilfellene er knyttet til utbruddet ved Ullevål.

– I Norge tror vi vi har ganske god kontroll på situasjonen foreløpig. Men det kan hende vi har uoppdaget smitte også her, sier avdelingsdirektør Line Vold fra Folkehelseinstituttet.

God kontroll

Internasjonalt er mørketallene mest sannsynlig større.

Folkehelseinstituttet har foreløpig god kontroll på å spore opp hvor smitten kommer fra. I alle korona-tilfellene kan smitte settes i sammenheng med reise, blant annet til Nord-Italia.

– På et tidspunkt vil vi nok oppdage at vi ikke klarer å spore smitten ut av landet og sette den i sammenheng, sier Vold.

– Hva kan bli de største utfordringene i tiden fremover?

– Det vi gjør helsetjenesten oppmerksom på er at vi kan få en situasjon der mange er syke. Det kan bli en stor belastning på helsevesenet. Det er det vi bekymrer oss for, sier Vold.

Reiseråd

Folkehelseinstituttet råder nordmenn til å ikke reise til Hubei-provinsen, det vil si Wuhan by i Kina, på grunn av utbredt smittespredning i provinsen.

I tillegg råder Folkehelseinstituttet fra 2. mars å unngå reiser til Iran, Sør-Korea, samt Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte i Italia på grunn av den store spredningen av koronaviruset i disse områdene.

Formålet med rådet er å redusere faren for at nordmenn smittes og tar med seg viruset hjem til Norge.