Janne Tyldum (49) er død.
Janne Tyldum (49) er død.

Janne Tyldum er død

Filmprodusenten Janne Tyldum (49) er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmprodusenten Janne Tyldum er død, kun 49 år gammel.

Det var hennes datter, Jeanette Tyldum, som delte budskapet på sin egen Facebook-side.

«De mørke tankene tok overhånd og mamma valgte til slutt å ta sitt eget liv. Selv om man smiler og tilsynelatende har det bra, så er det ikke alltid slik virkeligheten er bak fasaden. Det er heller ikke alltid så lett å hjelpe andre ut av vonde og destruktive tanker. Men vi må likevel fortsette å prøve», skriver datteren på Facebook.

Janne Tyldum var tidligere gift med Morten Tyldum (52). Han var i 2014 nominert til Oscar med filmen «The Imitation Game». I etterkant av utdelingen uttalte han følgende til TV 2.

– Janne har vært min største støtte. Vi har vært sammen i alt dette. Det har vært en flott opplevelse. Det er slitsomt, men gøy, sa ha den gang.

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent)
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent)
  • Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: Tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9-15)

Paret gikk fra hverandre i 2019. Janne Tyldum etterlater seg en sønn, og to voksne døtre. Jeanette Tyldum skriver på Facebook at hun setter stor pris på alle varme tanker.

«Nå forsøker vi å navigere oss gjennom alle kolliderende følelser, praktiske gjøremål og prøver å normalisere dagene. Setter likevel stor pris på alle varme tanker og ord vi har fått.»

Jeanette Tyldum er kjent med at TV 2 omtaler saken, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.