Sophia (19) tilbake etter brutal krasj – blir rivalen til norsk stortalent (16)

Sophia Flörsch (19) er tilbake for fullt etter en forferdelig krasj for to år siden. – Positivt med flere kvinner i sporten, sier Formel 3-fører Dennis Hauger (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I november 2018 brakk hun ryggen etter en vanvittig krasj i over 250 kilometer i timen.

Se krasjet øverst

Nå er hun tilbake for fullt, og skal, som første kvinne gjennom tidene, kjøre i den internasjonale Formel 3-utgaven.

Sophia Flörsch
Sophia Flörsch Foto: Michael Sohn

Flörsch skal kjøre for Campos Racing i den kommende sesongen.

– Jeg er veldig glad for å konkurrere i FIA F3-mesterskapet sammen med Campos Racing, sier hun til Formel 1s offisielle hjemmeside.

– Det blir min første sesong i en ordentlig Formel 3-bil med Pirelli-dekk, DRS (system som fører til høyere toppfart ved forbikjøringer, journ.anm.) og Mecachrome-motor, legger hun til.

Norsk konkurrent

I Formel 3 skal hun blant annet konkurrere mot norske Dennis Hauger, som også er nykommer i mesterskapet.

– Det er alltid positivt å få med flere kvinner inn i sporten. Det er kult, sier han til TV 2.

– Opp gjennom årene har det ikke vært så mange profesjonelle førere som er kvinner, men det kommer flere og flere nå. Blant annet er Tatiana Calderón testfører i Formel 1, sier han.

Flörsch er nemlig ikke den første kvinnen til å kjøre på et av de høyeste nivåene i Formel-sirkuset. Tatiana Calderón kjørte hele fjorårssesongen i Formel 2, ett nivå over det Flörsch skal kjøre i år, og det finnes eksempler på kvinner fra det aller høyeste nivået, Formel 1, tidligere.

Dennis Hauger.
Dennis Hauger. Foto: Berit Roald

Hauger mener at det ikke er noen grunn til at kvinner skal være dårligere førere enn menn, og ønsker konkurransen fra Flörsch velkommen.

– Jeg har aldri kjørt mot henne i løp enda, men etter testene ser jeg ikke på henne som en av hovedtruslene for meg. Men vi får se når løpene begynner, man vet aldri, sier 16-åringen.

Optimistisk Hauger

Etter testing av sin nye bil i Bahrain tidligere i uken, er Hauger tilbake i Norge, før turen går til nettopp Bahrain i slutten av mars for årets første Formel 3-løp. Nordmannen er optimistisk med tanke på den kommende sesongen.

– I Bahrain har kun vært testing, men vi prøvde litt forskjellig. Når vi kjørte for å sette tider, var jeg alltid i toppen. Det var positivt, sier han.

Mandag la 16-åringen ut et bilde på Instagram fra Bahrain etter den andre dagen av biltesting.

– Lærer, og får mer og mer selvtillit for hver økt, skriver han til bildet som viser at han kjørte inn til femtebeste tid, snaut fire tideler foran Sophia Flörsch på tolvteplass.