– Jeg hørte at han gispet etter luft

Martin Rønnild (24) fikk matchstraff for grisetakling på lillebror Sander (21).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasje øverst

Tøffe taklinger er en del av hockeysporten, men det som skjedde under gårsdagens kamp mellom Storhamar og Stjernen er langt fra hverdagskost.

Stjernens Sander Rønnild ante fred og ingen fare da storebror Martin - som spiller for Storhamar - plutselig kom etter pucken i voldsom fart bakfra.

– Han jager lillebror, og treffer lillebror, som går ned for telling, utbrøt TV 2s kommentator Eirik Haugen Johansen idet Stjernen-backen ble dyttet inn i vantet med stor kraft.

Vondt for mammahjertet
21-åringen fikk lufta slått ut av seg og ble liggende nærmest urørlig på isen en god stund, før han ble hjulpet inn i garderoben.

Storebror Martin ble belønnet med matchstraff for taklingen. Når TV 2 møter ham dagen derpå forteller han at han rakk å se hvem han taklet.

– Jeg registrerte at det var Sander, uten at jeg tenkte så veldig mye over det.

– Hva tenkte du da han lå på isen etterpå?

– Det var ingen god følelse. Og det som gjorde det ekstra ille, var at jeg hørte at han gispet etter luft. Jeg ble redd for ham, sier Martin Rønnild.

Han ble sendt rett av isen, men gikk rett i Stjernen-garderoben for å sjekke hvordan det sto til med lillebror.

– Da jeg så at alt var bra med ham, var det en stor lettelse, sier han, og legger til at det nok var enda tøffere for mamma Mette, som var på plass i CC Amfi for å følge sønnene sine.

– Sander ligger nede, og jeg er den som er grunnen til at situasjonen skjer. Det gjorde ekstra vondt i mammahjertet i går. Men alt gikk bra, og det er det viktigste, sier han.

Kom tilbake på isen
Lillebror Sander var ikke mer skuddredd etter episoden enn at han kom tilbake på isen til 2. periode. Mandag formiddag fikk han også en behandling hos naprapaten som gjorde underverker for kroppen.

– Det kjentes vondt og stivt i dag tidlig, men nå hjelper det på. Jeg jobber på en barneskole, og der var det noen som lurte på om jeg ble drept av storebror, flirer Stjernen-backen.

Han har snakket med storebror i Storhamar flere ganger allerede, og understreker at det ikke er noen «hard feelings» dem imellom.

– Der og da var min eneste tanke at jeg måtte få tilbake pusten. Jeg rakk knapt komme i garderoben før Martin var der, enda mer nervøs enn meg, og da kan man ikke bli sinna. Shit happens.

– Hvordan opplevde du det som skjedde?

– Jeg ser ham komme, egentlig, og tenker at jeg må få vendt meg vekk så fort som mulig. For jeg vet hva som kommer bak meg. Men så får jeg en trøkk i vendingen, og fyker inn i vantet. Det sier bare bang, beskriver Sander Rønnild.

Mamma Mette er på besøk i huset til yngstesønnen i Fredrikstad når TV 2 er innom. Hun er ikke vant med å se noen av sønnene bli liggende etter en takling - og reagerte deretter.

– Jeg ble veldig redd. Jeg løp mellom garderobene for å se om jeg fikk tak i noen. Det var noen vakter som stoppet meg, men jeg sa jeg måtte snakke med sønnene mine. De syntes nok jeg var helt tett, men det måtte jeg faktisk. Så kom Martin, og fikk roet meg ned. Like etter kom Sander sammen med legen og fysioterapeuten, og de fikk roet meg enda mer ned. Da ble det litt bedre, sier hun.

Selv om Sander innrømmer at «det hadde kokt» dersom storebror hadde satt inn en tilsvarende takling på en av de andre Stjernen-spillerne, trenger ikke Martin Rønnild å frykte noen hevnaksjon dersom lagene møtes igjen i sluttspillet.

– He-he, nei, det er sånn som skjer. Det kunne vært hvem som helst, sier han.

– Hva med deg som mamma - du har ikke truet med å gjøre Martin arveløs?

– Nei, dette er en del av gamet, sier Mette Rønnild og smiler.

Storhamar vant kampen 4-2.