TREKKER SEG: Amy Klobuchar velger å trekke seg, og heller støtte Joe Biden i demokratenes valgkamp.
TREKKER SEG: Amy Klobuchar velger å trekke seg, og heller støtte Joe Biden i demokratenes valgkamp. Foto: Joseph Prezioso

Amy Klobuchar trekker seg fra nominasjonskampen

Senatoren steller seg nå bak motkandidat Joe Biden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klobuchar trekker seg fra demokratenes nominasjonsvalg i et forsøk på å samle de moderate velgerne blant demokratene bak tidligere visepresident Joe Biden, skriver AP.

De moderate kandidatene blant demokratene frykter at Bernie Sanders skal bli deres presidentkandidat, fordi de tviler på at en sosialist kan utfordre Donald Trump.

Mandag kveld skal hun fly til Dallas i Texas for å være med på et politisk folkemøte for Biden.

Klobuchar har representert delstaten Minnesota i det amerikanske senatet i tre perioder.

Klobuchar klarte seg lenge i valgkampen, takket være en god oppvisning i nominasjonsvalget i New Hampshire. Men hun var lite kjent og hadde for lite støtte blant minoritetene til at hun fant det verdt det å fortsette.

Flere millioner velgere skal tirsdag stemme på sin kandidat i 14 delstater og ett territorium, blant annet i store stater som California, Texas, Colorado og Virginia.

Søndag kunngjorde også Pete Buttigieg at han gir seg. Han snakket med Biden søndag kveld, men har ikke sagt noe om hvem han vil støtte framover.

Buttigieg gjorde det også svært godt i de første tre delstatene, men både han og Klobuchar falt helt igjennom i South Carolina, der Biden tok en overbevisende seier og Sanders kom på annenplass, langt bak.

Sanders leder fortsatt klart på meningsmålingene om å bli den som skal utfordre president Donald Trump til høsten.