UTESTENGT: Daniel Sturridge er utestengt fra all fotball i fire måneder.
UTESTENGT: Daniel Sturridge er utestengt fra all fotball i fire måneder.

Sturridge utestengt i fire måneder

Tidligere Liverpool-profil Daniel Sturridge er utestengt fra all fotball i fire måneder etter brudd på spillreglene.

Daniel Sturridge har også fått kontrakten terminert med tyrkiske Trabzonspor, hvor han var lagkamerat med Alexander Sørloth.

30-åringen var opprinnelig tildelt en straff på to uker utestengelse forrige sommer, men det engelske fotballforbundet (FA) mente straffen var for lett og anket avgjørelsen, skriver BBC.

En uavhengig komité fant ut at FAs regler ikke ble fulgt og beviste to ytterligere anklager mot Sturridge som opprinnelig ble avskjediget.

Nå er Daniel Sturridge utestengt fra all fotball fram til 17. juni og fått en bot på over 1,7 millioner kroner, ifølge Sky Sports.

FIFA har bekreftet at suspensjonen vil gjelde over hele verden.

Sturridge: – Jeg er knust

På sin private Instagram-konto forteller Sturrigde at han er svært skuffet.

– Sesongen min er over og jeg er knust. Det har vært en lang prosess over de siste årene som har gått utover konsentrasjonen min på fotballen. Det har vært noen sinnssyke dager i det siste, sier Daniel Sturridge i en video på Instagram.

Den tidligere Liverpool-profilen har blitt anklaget for flere forhold, blant annet for å ha videreformidlet innsideinformasjon til sin bror om en mulig overgang til Sevilla i januar 2018.

– Jeg vil fortsette å kjempe for at profesjonelle fotballspillere kan få snakke med familiemedlemmer og nære venner uten å være i fare for å bli straffet. Jeg mener at spillselskapene burde bli nektet til å la folk tippe på overganger til spillere, sier 30-åringen som ble enig om å terminere kontrakten sin med Trabzonspor.

– Jeg synes ikke det er riktig å få lønn fra et lag jeg ikke kan bidra til mens jeg er suspendert. Derfor bli vi enige om terminere kontrakten. Jeg vil takke alle i Trabzonspor og alle som har støttet meg. Tusen takk, sier Sturridge.

Forlot Liverpool i sommer

Sturridge forlot Merseyside-klubben i sommer etter at de regjerende Champions League-mesterne ikke fornyet kontrakten til engelskmannen.

Siden har 30-åringen spilt sammen med Sørloth i Trabzonspor. Daniel Sturridge scoret sju ganger på 16 kamper for den tyrkiske klubben.

Termineringen av kontrakten kom som en overraskelse etter at Sturridge signerte en treårskontrakt med klubben i sommer.

– Vi vil takke Daniel Sturridge for hans bidrag for klubben og ønsker han suksess i hans fremtidige karriere, skriver Trabzonspor på sin Twitter-profil.

Ros fra Sørloth

I likhet med tidligere sesonger har skadeproblemer ødelagt for spissen som fikk masse skryt av lagkamerat Alexander Sørloth i et intervju i januar.

– Sturridge er en fantastisk fotballspiller med en utrolig venstrefot. Jeg føler at hver gang han får ballen og snur ansiktet mot mål, gir han meg ballen hvis han ser meg, sa Sørloth om sin spisskollega.

Sørloth er toppscorer i den tyrkiske ligaen med 19 fulltreffere på 23 kamper. Trabzonspor leder ligaen med bedre målforskjell enn Galatasaray, med en kamp mindre spilt.