PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen tok tredjeplass.
PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen tok tredjeplass. Foto: Christian Walgram / BILDBYRÅN

Kristoffersen på pallen i Hinterstoder

Henrik Kristoffersen tok sin 62. pallplass i verdenscupen.

Henrik Kristoffersen hentet de siste kreftene i Hinterstoder og kjørte seg opp fra en sjette- til en tredjeplass i storslalåm.

Franske Alexis Pinturault tok sin andre strake seier, mens Filip Zubcic fra Kroatia tok andreplassen.

Pinturault vant med 72 hundredeler foran Kristoffersen.

– Jeg kjørte i hvert fall bra på flaten. Jeg følte ikke at jeg kom ordentlig inn i henget og var litt sein i et par porter, så det røk nok litt tid der, dessverre. Men sånn er det etter en rar førsteomgang, så hentet vi oss inn og kom på pallen, det var bra, sier Kristoffersen til TV 2.

Pinturault leder sammenlagt

Franskmannen overtar dermed ledelsen i verdenscupen sammenlagt og leder med 1148 poeng. Kristoffersen har 1041 poeng og ligger på tredjeplass bak Aleksander Aamodt Kilde med 1122 poeng.

– Det er så mange renn igjen, og på dette tidspunktet her nå kan man ikke tenke så mye på det, egentlig. Skal du dra det hjem må du vinne skirenn og konsentrere seg om det, sier Kristoffersen.

– Jeg får ikke gjort noe mer enn det jeg gjør. Aleks (Aamodt Kilde) leverer bra hele tiden og det flyter veldig for han. Nå flyter det veldig for «Pinten» (Pinturault) også, og det får ikke jeg gjort noe med. De må gjøre sitt og jeg må gjøre mitt. Da må jeg bare prøve å gjøre det beste jeg kan, understreker han.

– Det var vondt nok

Kristoffersen lå på en sjetteplass etter 1. omgang og var tom for krefter etter målgang.

– Jeg husker egentlig ikke så veldig mye, for jeg var så sliten i mål. Det var vondt nok, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

Men i 2. omgang avsluttet han sterkt i siste partiet og kjørte seg inn til en ledelse på 18 hundredeler.

Aleksander Aamodt Kilde lå på en niendeplass etter 1. omgang, men kjørte seg inn til en andreplass i finaleomgangen, 44 hundredeler bak sveitsiske Marco Odermatt i ledelsen. Det holdt til slutt til en sjetteplass.

– Nok en topp seks i storslalåm må jeg si meg fornøyd med. Jeg hadde egentlig ikke forventet det i dag, sier Kilde til TV 2.

Tre nordmenn topp ti

Leif Kristian Nestvold-Haugen sørget for tre nordmenn blant topp ti med sin niendeplass.

– Jeg har ikke vært helt i form, så jeg er fornøyd med gjennomføringen av 2. omgang. Og tre nordmenn blant topp ti er en god laginnsats, sier Nestvold-Haugen til TV 2.