VIRUS: Soldater fra Sør-Koreas militære sprayer desinfiserende middel i gatene i Daegu. Over 3000 personer har dødd av det nye koronaviruset.
VIRUS: Soldater fra Sør-Koreas militære sprayer desinfiserende middel i gatene i Daegu. Over 3000 personer har dødd av det nye koronaviruset. Foto: Lee Moo-tyul / AP / NTB scanpix

Koronaviruset har krevd over 3.000 liv globalt

Antall døde av koronaviruset har passert 3.000 på verdensbasis. Samtidig rapporteres det om rekordfå nye smittetilfeller i Kina siden slutten av januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 88.000 mennesker er på verdensbasis smittet av viruset og er spredt til over 60 land etter at det først ble oppdaget i Kina i fjor.

Mandag melder myndighetene i Sør-Korea om nesten 500 nye smittetilfeller, noe som sender det totale antallet smittede opp til 4.000. Sør-Korea er det landet utenom Kina som er hardest rammet av viruset.

Kinesiske myndigheter melder mandag om 42 nye dødsfall, alle i Hubei-provinsen. Viruset skal ha sitt opphav på et marked der det har blitt solgt ville dyr i Hubeis hovedstad, Wuhan.

Etter at det ble meldt om en økning i antall tilfeller i Kina søndag, melder myndighetene om 202 nye smittetilfeller. Det er den laveste økningen siden slutten av januar. Mer enn 80.000 mennesker er smittet i verdens mest befolkede land.

Myndighetene i USA bekrefter søndag at en ny amerikansk statsborger, en mann, er bekreftet død av viruset. Én i USA har dødd av viruset tidligere, også han i delstaten Washington.

Flere amerikanske delstater har meldt om virustilfeller de siste dagene. Søndag kveld bekreftet myndighetene i Florida at det også er bekreftet to tilfeller der, skriver ABC News.

(©NTB)