KARANTENE: En mann står på balkongen til hotellrommet sitt på H10 Costa Adeje Palace Hotel, hvor flere personer er satt i karantene som følge av at fem personer er bekreftet smittet av koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
KARANTENE: En mann står på balkongen til hotellrommet sitt på H10 Costa Adeje Palace Hotel, hvor flere personer er satt i karantene som følge av at fem personer er bekreftet smittet av koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Joan Mateu

Turister på Tenerife får reise hjem etter viruskarantene

Turister som har vært i karantene på et hotell på Tenerife, får lov til å dra hjem hvis de testes negativt for koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hotellgjestene, som har vært innestengt i seks dager, kan forlate hotellet dersom de ikke har symptomer, tester negativt for viruset mindre enn 24 timer før flyet deres går og fortsetter isolasjonen i hjemlandet sitt, opplyser helsemyndighetene på de spanske kanariøya. Det skriver Reuters.

Det femte tilfellet av koronavirus ble bekreftet ved H10 Costa Adeje Palace Hotel lørdag. Kvinnen, som var i følge med de fire andre bekreftede smittede, har sittet i isolasjon siden 24. februar.

Ifølge TV-bilder fra Reuters ble en gruppe britiske turister, ikledd masker, fraktet til flyplassen søndag kveld. De er blitt bedt om å tilbringe resten av karantenetiden sin i Storbritannia, skriver nyhetsbyrået. De første som fikk reise hjem, dro fredag.

Reiseselskapet Tui har om lag 200 gjester fra flere nasjoner på hotellet. Selskapet opplyste tirsdag at det er ingen norske gjester på hotellet. Det har imidlertid vært sju nordmenn på hotellet den siste uken, men disse har reist hjem.

(©NTB)