24 dager til skjebnekampen

– En fryktelig dårlig nyhet for Norge

TV 2-ekspert liker ikke at landslagskeeperen er satt på benken i Tyskland. Midtstopper-situasjonen settes også under lupen.

I videoen kan du se ekspertene diskutere hvilke spillere er i fare for å miste plassen på laget før kampen mot Serbia.

Mandag er det 24 dager til EM-playoffen der Norge tar imot Serbia på Ullevaal og på TV 2.

Nedover ser du hva de mener om benkesliter Rune Almenning Jarstein og kampen om hvem som skal starte ved siden av Kristoffer Vassbakk Ajer i midtforsvaret.

TV 2 Sporten har hver uke et «landslagsbarometer», der vi følger de til enhver tid mest aktuelle spillerne i den norske troppen og gir en statusrapport.

Den kan du se lengst nede i saken og gi din egen vurdering av de norske stjernene.

Spillerne som er med i vurderingen er de som var med i den forrige landslagstroppen i november, samt Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Moi Elyounoussi, Martin Ødegaard, Fredrik Midtsjø og Mathias Normann, som alle meldte forfall til den på grunn av skade - totalt 28 mann.

– En fryktelig dårlig nyhet for Norge

En som er ganske sikker startplass mot Serbia er landslagskeeper Rune Almenning Jarstein, men etter å ha sluppet inn fem mål mot Köln ble 35-åringen satt på benken i helgens oppgjør mot Düsseldorf, som endte 3-3.

Det var første gang siden 28. september 2018 at Jarstein ikke var i startoppstillingen til Hertha Berlin. Den gang slet han med en lårskade.

BENKET: Rune Almenning Jarstein måtte se lagkameratene fra benken for første gang siden 2018.
BENKET: Rune Almenning Jarstein måtte se lagkameratene fra benken for første gang siden 2018. Foto: Tobias Schwarz

– Selvfølgelig er det dårlig nytt og det er ikke bra om førstekeeperen til landslaget ikke får spille regelmessig. Så om han blir værende på benken nå, så er det en fryktelig dårlig nyhet for Norge, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

Men den tidligere landslagsspilleren, som har scoret sju mål med flagget på brystet, vil ikke kalle det en krise om Jarstein blir å se på benken fremover.

– Det vil nok sette han litt tilbake, men han har spilt i så mange år og han har en enorm rutine. Han kommer nok til å stå uansett og det kommer til å gå greit. Fordi han har spilt såpass mye og det er så kort tid til den kampen. Det behøver ikke å være helt krise, mener Huseklepp.

– Det er 50/50 hvem som spiller

Foran Rune Almenning Jarstein er TV 2s eksperter Jesper Mathisen og Simen Stamsø-Møller usikker på én plass i backfireren. Hvem som kommer til å spille ved siden av Kristoffer Vassbakk Ajer i midtforsvaret.

Der står det mellom Håvard Nordtveit og Tore Reginussen.

– Nordtveit er en spiller Lagerbäck liker veldig godt, og han liker de lange innkastene. Det er ganske 50/50 hvem som spiller, men jeg tror Nordveit har en liten fordel akkurat nå, sier Simen Stamsø-Møller om Hoffenheim-spilleren som måtte se seks baller gå i feil nett mot Bayern München i helgen.

På backene er Mathisen trygg på at Omar Elabdellaoui og Haitam Alessami blir å se i startsoppstillingen. Stamsø-Møller mener det er en stor fordel at Elabdellaoui tok seg videre i Europaligaen etter at Olympiakos slo ut Arsenal.

– De har trukket Wolverhampton og det er helt supert for han å få to skikkelige tøffe kamper hvor han er på det nivået vi møter på Ullevaal. Han er i slaget, sier TV 2s fotballekspert.

– Han er en klassespiller i Premier League

Framover på banen er Joshua King tilbake i form. 28-åringen scoret i 2-2-kampen mot Chelsea og har vist seg fram etter et lengre skadeavbrekk for Bournemouth.

– Det mest gledelige de siste par ukene er at Joshua King er tilbake i spill, han er ikke bare tilbake i spill, han er en klassespiller i Premier league. Spiller bra og scorer mål. Bekymringene våre er bakover på banen, framover er jeg ikke bekymret i det hele tatt, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller og sikter til King og Erling Braut Haaland.

Sistnevnte gikk målløs av banen etter å ha startet på benken i 1-0-seieren over Freiburg. Alexander Sørloth, som er toppscorer i Tyrkia, gikk målløs av banen mot Caykur Rizespor, men slo en målgivende pasning i 5-2-seieren.