EKSTRAORDINÆRT MØTE: – De fornyede kampene som nå pågår i og rundt Idlib, utgjør en alvorlig trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell
EKSTRAORDINÆRT MØTE: – De fornyede kampene som nå pågår i og rundt Idlib, utgjør en alvorlig trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell Foto: Francisco Seco

EU innkaller til krisemøte om Syria

EUs utenrikssjef Josep Borrell har innkalt til et ekstraordinært utenriksministermøte til uka for å diskutere krigføringen i Syria og migrasjonspresset i sør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innkallingen kommer dels på forespørsel fra Hellas utenriksminister Nikos Dendias, opplyser Borrell i en uttalelse søndag.

– De siste dagene har jeg vært i kontakt med viktige aktører. Jeg har tatt til orde for umiddelbar deeskalering og en varig våpenhvile, beklaget tapene av liv og tilbudt EUs hjelp, sier Borrell.

– De fornyede kampene som nå pågår i og rundt Idlib, utgjør en alvorlig trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, skaper uhørt menneskelig lidelse i befolkningen og har alvorlige ringvirkninger i og utenfor regionen, sier han.

Borrell legger til at EU følger nøye med på migrasjonssituasjonen i sør, der det har vært bekymring for økt press på Tyrkias grenser mot Hellas og Bulgaria.

Det er inntil videre ikke satt en nøyaktig dato for utenriksministermøtet.