TREDJEPLASS: Med tidlige startnummer kom Aleksander Aamodt Kilde godt ut av dagens kombinasjonenn i Hinterstoder.
TREDJEPLASS: Med tidlige startnummer kom Aleksander Aamodt Kilde godt ut av dagens kombinasjonenn i Hinterstoder. Foto: Georg Hochmuth

– Han er fortsatt favoritten

Lagkamerat og fransk ess samstemte om Aleksander Aamodt Kilde.

Se storslalåmen fra kl. 09.15 på TV 2 eller Sumo!

Tre uker før verdenscupen i alpint skal avgjøres ser toppen av sammenlagtlista slik ut:

Aleksander Aamodt Kilde leder og har 1082 poeng.

Rett bak følger franske Alexis Pinturault med 1048 poeng. Og rett bak der igjen har Henrik Kristoffersen 981 poeng i banken.

Med andre ord: Alt ligger til rette for en uhyre spennende verdenscup-avslutning.

Aamodt Kilde var uheldig og røk på en kostbar utkjøring i lørdagens super-G. Samtidig tok Pinturault en råsterk fjerdeplass i samme renn, og fulgte opp med seier på søndagens kombinasjon i Hinterstoder.

– Norsk fordel

Likevel mener Kjetil Jansrud at lagkompisen fortsatt er favoritt til å vinne krystallkula.

– Det var viktig at «Aleks» fikk med seg en en tredjeplass i kombinasjonen. Da tror jeg fortsatt han er favoritt til å ta kula sammenlagt. Nå er kombien unnagjort, neste er Kvitfjell – og det er flere fartsmuligheter igjen denne sesongen. Dessuten leverer han godt i storslalåm også, påpeker Jansrud om lagkompisen.

Men franske Pinturault er en tøff nøtt. I tillegg til seier i kombinasjonscupen, har franskmannen også levert stabilt godt i både slalåm og storslalåm denne sesongen. Lørdag kom han i tillegg med et skremmeskudd i super-G.

– Han kjører veldig godt på ski om dagen, men jeg mener fortsatt Aleks er favoritt, sier Jansrud.

«Mind games» i gang

Og franskmannen selv er enig i nordmannens analyse.

– Nå er det tett. Og det er fortsatt åpent, synes jeg. Det kommer til å bli en kamp til døra, men jeg holder Aleksander som en knepen favoritt, sier Pinturault til TV 2.

En blid Aleksander Aamodt Kilde lar seg ikke påvirke av konkurrentens «mind games»:

– Jeg ser på meg selv som en outsider, smiler Lommedalen-kjøreren og tilføyer:

– Jeg kjører jevnt godt, og det er jeg tilfreds med. Lørdagens utkjøring var en liten dupp, men den er glemt nå. Mandag er det storslalåm, og den ser jeg faktisk veldig fram til.

Vi viser førsteomgangen av mandagens storslalåm i Hinterstoder fra kl. 09.15 på TV 2 Sport 2, og andre omgang fra kl. 12.15 på TV 2.