UTE: Steyer sa til sine tilhengere da han annonserte at han trekker seg som presidentkandidat for Demokratene at når herren lukker en dør, åpner han et vindu. Han understreket at dette blir det siste fra han og at valgkampen har vært en god erfaring å ha med seg.
UTE: Steyer sa til sine tilhengere da han annonserte at han trekker seg som presidentkandidat for Demokratene at når herren lukker en dør, åpner han et vindu. Han understreket at dette blir det siste fra han og at valgkampen har vært en god erfaring å ha med seg. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB scanpix

Tom Steyer ute av den demokratiske nominasjonskampen

Forretningsmann Tom Steyer kunngjorde lørdag kveld at han trekker seg fra den demokratiske nominasjonskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ettersom milliardæren ikke vant lørdagens nominasjonsvalg i South Carolina trekker han seg fra kampen. Steyer har satset tungt på å vinne i delstaten som Joe Biden vant overveldende lørdag kveld. Da 70 prosent av stemmene var telt opp hadde Steyer en oppslutning på 11,4 prosent, bak Biden og Sanders.

– Jeg sa at hvis jeg ikke ser en vei til å vinne, ville jeg stanse kampanjen. Og ærlig talt, jeg kan ikke se en vei der jeg kan vinne, sa Steyer til sine tilhengere i South Carolina lørdag kveld, skriver ABC News.

Han skal ha brukt over 200 millioner dollar, 1,9 milliarder kroner, på reklame for sin kampanje og har i tillegg brukt over 150 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, skriver CNN. Hans kandidatur ble imidlertid påvirket av at Michael Bloomberg også hev seg på racet med for å bli nominert.

Bloomberg har svidd av minst 500 millioner dollar, nesten 4,7 milliarder kroner, på å reklamere for sitt eget kandidatur de siste månedene.

(©NTB)