POPULÆR: I South Carolina har Joe Biden hatt et solid fortrinn i forhold til konkurrentene sine, deriblant på grunn av stor støtte fra afroamerikanske velgere.
POPULÆR: I South Carolina har Joe Biden hatt et solid fortrinn i forhold til konkurrentene sine, deriblant på grunn av stor støtte fra afroamerikanske velgere. Foto: Gerry Broome / AP / NTB scanpix

Biden vant i Sør-Carolina: – Jeg tror vi kan slå Trump

Etter en knusende seier i demokratenes nominasjonsvalg i Sør-Carolina var det en offensiv Biden som talte til sine tilhengere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Bare for noen dager siden ble kampanjen erklært død, men i dag vant vi stort takket være dere, sa Biden etter at det ble klart at han ble den soleklare vinneren av demokratenes nominasjonsvalg i Sør-Carolina.

Den tidligere visepresidenten ble i forkant sett på som kandidaten som lå best an til å stikke av som vinner i staten, og det gjorde han, med god margin.

Det var en offensiv Biden som talte til sine tilhengere i Sør-Carolina.

– Jeg tror vi kan slå Donald Trump. Vi skal ta tilbake senatet. Demokrater rundtom i USA, bli med oss, sa Biden.

Utpekte seg tidlig

Både New York Times og CNN kåret Biden til vinner av det demokratiske nominasjonsvalget i staten, rett i etterkant av at valglokalene stengte dørene.

CNN skriver at så mange som tre av fem afroamerikanske velgere ved valget stemte på Biden. En velgergruppe som det ble sett på som avgjørende å få med seg for å vinne i staten.

– Hvis demokrater vil nominere en som er demokrat, en som har vært det hele livet, en stolt demokrat og en «Obama-Biden»-demokrat, stem på meg. Vi har valget mellom å vinne stort eller å tape stort. Det er det man har å velge mellom, sa Biden.

Da 99 prosent av stemmene var talt opp hadde Biden fått 48,5 prosent av stemmene ved delegasjonsvalget i staten, ifølge Reuters. Bak han lå Sanders med 19,9 prosent.

Selve valget ble avsluttet klokken 01.00 norsk tid natt til søndag.

Det er fortsatt et godt stykke bak Bernie Sanders, som ved delegasjonsvalget i Sør-Carolina har ligget dårlig an.

– Takk Sør-Carolina!

At Sør-Carolina var en stat Biden kunne slå godt fra seg i, ble av mange ikke regnet for en stor overraskelse. Han har nemlig brukt mange dager til valgkamp der. Faktisk hele 23 dager, noe som er 20 mer enn Bernie Sanders har gjort.

På sin egen Twitter-konto takker Biden for stemmene ved delagasjonsvalget.

– Takk Sør-Carolina! Til alle de som har blitt undervurdert og glemt igjen – dette er deres kampanje. Sammen kan vi vinne nominasjonsvalget og slå Donald Trump, sa Biden.

– Kan ikke vinne alle

Bernie Sanders kommenterte også valgresultatet i Sør-Carolina i etterkant av at meldingene om at Biden hadde vunnet kom.

– Vi vant ikke i Sør-Carolina. Det vil ikke bli det eneste tapet, for det er mange stater i dette landet og ingen kan vinne alle av dem, sa Sanders.

Foran sine tilhengere under valgkampmøtet i Virginia brukte Sanders også litt tid til å gratulere sin motstander Biden.

– Jeg vil gratulere Joe Biden med seieren i kveld. Nå vender vi blikket mot «supertirsdag» her i Virginia, uttalte Sanders.

– «Sleepy Joe Biden»

President Donald Trump lot heller ikke muligheten til å kommentere demokratenes nominasjonsvalg gå fra seg. Han tror resultatet har satt en stopper for kandidat Mike Bloombergs sjanser.

– «Sleepy» Joe Biden sin seier i demokratenes nominasjonsvalg i Sør-Carolina bør være slutten for «mini» Mike Bloombergs vits av en kampanje. Etter å ha prestert en av de dårligste debatt-opptredenene i historien, skriver Trump på twitter.