– Liverpool ser energiløse ut

TV 2s eksperter mener Liverpool har kommet dårlig ut av vinterpausen.

Se TV 2s eksperter analysere det sjokkerende Liverpool-tapet i videovinduet øverst.

Sjokktapet mot Watford lørdag var slutten på en vanvittig 44 kamper lang seiersrekke for Liverpool.

Slik sett kan man si at tapet kun var et spørsmål om tid. Men de færreste trodde likevel at det skulle komme mot bunnlaget Watford – og på den ydmykende måten.

Thorstvedt reagerte på forsvarsspillet

TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener likevel at han har sett klare tegn på en formsvikt hos de røde den siste tiden.

– Alle lag taper. Men at de skulle bli grisebanket…

– Liverpool har en formsvikt. Jeg er litt usikker på om det er motivasjon det beror på eller om det er energinivået. De ser energiløse ut, sier den tidligere Tottenham-målvakten.

Varsellampene ringte allerede i pausen. Da sto Liverpool med én fattig avslutning mot mål. Men det var forrige seriekamp mot West Ham som virkelig fikk Thorstvedt opp av stolen. Han bet seg spesielt merke i måten Liverpool slapp inn det andre målet i en kamp de riktignok snudde og vant 3-2.

– Jeg stusset veldig da den scoringen kom. Dette er jo ikke Liverpool slik som vi kjenner dem. De var så statiske, så passive og bevegde seg så tregt.

– Det målet der, det stusset jeg veldig på, for jeg tenkte: «hva er dette her?» Dette er ikke et Liverpool på topp, sier Thorstvedt om Pablo Fornals 2-1-scoring som du kan se i toppen av saken.

– Ikke kommet bra ut av vinterpausen

Liverpool tok vinterpause etter å ha vunnet 4-0 hjemme mot Southampton i Premier League 1. februar. Siden har de spilt fire kamper hvis man ser bort fra U23-lagets seier over Shrewsbury i FA-cupen. Fasiten er tap mot Atlético Madrid og Watford, og alt annet enn overbevisende seirer mot bunnlagene Norwich og West Ham i ligaen.

– Sannheten er at Liverpool ikke har sett bra ut etter vinterpausen. De har sett urytmiske ut. De har ikke så kommet bra ut av det. Energinivået til Liverpool var sirup mot Watford. Det er vanskelig å si om det er en fysisk greie eller mentalt. Da må Klopp håndtere det. Det dummeste man gjør er å lage en kjempestor krise ut av dette, sier Thorstvedt.

– Må ta det som en mann

Og det virker det heller ikke som om Liverpool-manager Jürgen Klopp har planer om.

– Du må akseptere det. Det er ikke så lett, men det er bevis på at vi ikke var gode nok i kveld. Det er alltid veldig vanskelig. Etter kampen må du akseptere det, underveis må du kjempe. Vi lå under 0-3, men vi prøvde likevel. Det oppsto ikke noen dumme situasjoner hvor noen ble frustrert og prøvde å sparke ned noen.

– Hvis du vinner, så er det bra, hvis du taper så må man ta det som en mann, sier tyskeren til BBC.

Liverpools venstreback Andy Robertson var klar i sin tale i intervju med TV 2s Endre Olav Osnes etter kampen.

– Vi må se på prestasjonen vår, for den var ikke god nok. Vi er nødt til å prestere bedre raskt.

– Hva var ikke godt nok?

– Alt egentlig. Måten vi forsvarte oss på, angrep. Pasningene, bevegelsene … Vi gjorde ingenting som var på nivå med den standarden vi har. Det var ikke i nærheten av en Liverpool-prestasjon slik vi er vant til de siste par årene, sa en slukøret skotte.

Peker på bekymringsverdig defensiv svikt

Men kollega Trevor Morley mener Jürgen Klopp har grunn til å være en smule bekymret over det han har sett av sitt lag den siste tiden.

– Man snakker om et Liverpool-lag som hadde sluppet inn ett mål på åtte kamper. Nå har de sluppet inn fem på to kamper mot West Ham og Watford. Det er litt som om boblen har sprukket.

Dejan Lovren fikk en sjelden mulighet fra start i Joe Gomez' skadefravær og fikk virkelig brynt seg på Watfords Troy Deeney. Men Morley mener det blir altfor enkelt å skylde på kroaten etter tapet.

– Trent Alexander-Arnold var ikke god. Andy Robertson var ikke på sitt beste. Til og med Virgil van Dijk tapte hodedueller. Og Alisson var heller ikke bra. Så det var en kollektiv svikt.

Og det er en viktig måned Liverpool nå går inn. Ligaen er allerede så godt som vunnet, men de henger fortsatt med i to andre turneringer.

Et tøft 5. rundeoppgjør borte mot Chelsea i FA-cupen venter allerede på tirsdag. 11. mars venter Atlético Madrid i åttedelsfinale av Champions League. Der må de røde slå tilbake etter å ha tapt 0-1 i første kamp.