HVILT: Erling Braut Haaland ble hvilt fra start i helgens kamp mot Freiburg.
HVILT: Erling Braut Haaland ble hvilt fra start i helgens kamp mot Freiburg. Foto: Ina Fassbender

– Kommer til å høre mange historier om Haaland og Real Madrid fremover

Erling Braut Haaland (19) må bare venne seg til å figurere jevnlig i den spanske dagspressen, mener TV 2s La Liga-ekspert.

Se El Clásico på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo søndag fra klokken 20.00.

Denne helgen har spansk presse gått langt i å koble Erling Braut Haaland til Real Madrid.

Både AS og Marca har brukt spalteplass på den 19 år gamle målscoreren fra Jæren, og særlig sistnevnte avis går langt i melde at Braut Haaland er klubbens hovedprioritet i jakten på en ny spiss.

Spekulasjonene kommer som en følge av at Real Madrid sliter med å score mål, og at forrige sommers spisskjøp Luka Jovic ikke har overbevist.

Og hvis en klubb har mye penger og er på spissjakt, er det nesten bare rett og rimelig at navnet Erling Braut Haaland dukker opp.

– Typisk situasjon

Men ifølge TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué er det foreløpig ikke mer enn ren ønsketenkning fra hovedstadsavisenes journalister.

– Dette er en typisk situasjon, sier han til TV 2.

– Når Real Madrid ikke har suksess prøver avisene å erstatte fortvilelsen med håp om nye signeringer.

Braut Haaland har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2024, men skal ifølge rapportene ha en utkjøpsklausul på 75 millioner euro som trer i kraft etter denne sommeren.

Men Balagué tror Galácticos har en helt annen superstjerne i tankene på denne tiden neste år.

– Alle vet om Haalands kontraktsituasjon og at han i januar 2021 vil være tilgjengelig for 75 millioner euro. Men da tror jeg Kylian Mbappé er det store målet. Han vil være Real Madrid absolutte prioritering og ta opp store deler av overgangsbudsjettet, sier spanjolen til TV 2.

– Så selv om Haaland har en klausul på 75 millioner euro, betyr ikke det at han nødvendigvis er tapt for Dortmund. Det er mye penger, selv i dagens marked og slett ikke noe alle klubber kan ta seg råd til.

– Man kommer til å høre mange historier om Haaland og Real Madrid

I sin artikkel nevner også Marca også Kylian Mbappé (PSG), i tillegg til angripere som Lautaro Martínez (Inter) og Timo Werner (RB Leipzig).

Avisen skriver imidlertid at klubben har pekt seg ut Braut Haaland, både fordi han pøser inn mål, men også fordi de allerede har et godt forhold til Borussia Dortmund, og ikke minst hans agent, Mino Raiola.

– Man kommer til å høre mange historier om Erling Braut Haaland og Real Madrid i tiden fremover, men jeg er ganske sikker på at de pengene er øremerket Kylian Mbappé. Kanskje ikke denne sesongen, men sesongen etter, sier Balagué.

Braut Haaland gikk lørdag målløs av banen for andre gang i sin Dortmund-karriere i seieren over Freiburg. Balagué tror imidlertid ikke spekulasjonene rundt den norske spisskometen vil stilne med det aller første.

– Real Madrid trenger definitivt en spiss, og media vil nok fortsette å koble dem til de spissene som til enhver tid er i form.