Tre bekreftede smittetilfeller

Totalt tre ansatte er smittet ved Ullevål sykehus' øyeavdeling etter at det fredag ble kjent at en av deres ansatte gikk på jobb med koronavirussmitte.

Tre ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus er bekreftet smittet av koronaviruset, opplyser Oslo Universitetssykehus under en pressekonferanse klokken 17.00 lørdag.

Fredag ble det kjent at én av deres ansatte, som hadde vært på ferie i smitteutsatte Nord-Italia, hadde gått på jobb med smitten.

Lørdag ettermiddag er 28 ansatte testet for symptomer. Testresultater for dem er først klar i morgen, opplyser medisinsk direktør Hilde Myhren ved sykehuset under pressekonferansen.

Totalt er minst 50 ansatte er satt i karantene.

– Vi ser alvorlig på situasjonen. Vi ønsker å begrense smitten både på sykehuset og hos befolkningen generelt, sier Myhren.

– Hvor alvorlig kan dette bli?

– Smitten er isolert til et eget bygg og én avdeling. Det har ikke relasjon til akuttmottaket og sentrale bygg. Det rammede bygget holder på å vaskes ned, sier hun.

Gikk på jobb med smitte

Fredag ble det kjent at en av sykehusets ansatte, ved øyeavdelingen på Ullevål, var smittet av viruset. Vedkommende meldte selv fra om symptomer tirsdag denne uken, og ba om å bli testet. De smittevernsansvarlige ved OUS sa dette ikke var nødvendig. Den smittede jobbet på sykehuset hele tirsdag, men ble for dårlig til å dra på jobb onsdag. Torsdag testet den ansatte positivt for viruset.

BEKREFTET TILFELLE: Ullevål sykehus inviterer til pressekonferanse i forbindelse med koronaviruset. På bildet fra v. Hilde Myhren, Bjørn Atle Bjørnbeth og Espen Rostrup Nakstad.
BEKREFTET TILFELLE: Ullevål sykehus inviterer til pressekonferanse i forbindelse med koronaviruset. På bildet fra v. Hilde Myhren, Bjørn Atle Bjørnbeth og Espen Rostrup Nakstad. Foto: Terje Bendiksby

Åtte nordmenn smittet

Så langt er åtte personer smittet av koronaviruset covid-19 i Norge. En norsk student i Italia har også fått bekreftet smitte. Viruset har sitt opphav i den kinesiske byen Wuhan, i Hubei-provisen.

Det første smittetilfellet i Norge ble bekreftet i Tromsø. Videre ble det oppdaget tre tilfeller i Oslo og Bærum ett i Bergen og nå tre ved Ullevål.