Lampard om tomålscoreren: – Vi ønsker ikke at backen skal score mest

Frank Lampard var fornøyd med Alonso sitt bidrag, men synes ikke det er betryggende at kun forsvarsspilleren meldte seg på scoringslista.

Bournemouth - Chelsea 2-2

Se sammendrag fra kampen og Joshua Kings mål øverst.

Bournemouth som hadde vunnet tre av de siste fire Premier League-kampene mot Chelsea gikk offensivt ut og kunne tidlig tatt ledelsen. Men det var Marcos Alonso som sendte Chelsea i ledelsen først.

Etter tre hektiske minutter tidlig i den andre omgangen ledet Bouremouth 2-1, etter mål av Jefferson Lerma og Joshua King.

Det som gikk mot en viktig trepoenger for laget fra sørkysten endte i uavgjort da Marcos Alonso scoret nok en gang for Chelsea.

– Jeg er veldig glad på Marcos sine vegne. Han har hatt en imponerende uke hvor han har scoret tre mål. Men det at venstrebacken vår er han som scorer mest, det er ikke akkurat det vi ønsker. Vi vil at angrepsspillerne våre skal score mål, men det har de ikke gjort, sier Chelsea-sjefen.

Bournemouths manager Eddie Howe var fornøyd med det ene poenget de skaffet seg, til tross for at de lenge lå an til å ta alle tre.

– Vi fikk et viktig poeng i dag som kan vise seg å være viktig senere i sesongen, sa Eddie Howe etter kampen.

– Vi scorer to fine mål og spørsmålet var om vi klarte å holde Chelsea unna. Det gjorde vi dessverre ikke.

Frank Lampard var ikke like fornøyd med poengdelingen og mente at Chelsea burde avgjort kampen før Bournemouth klarte å hente seg inn.

– Det var en vanskelig kamp, og det forventet vi at det ville bli. Men denne kampen burde vi vunnet. Dersom man ser på sjansestatistikken så ser man at vi burde avgjort denne kampen, sier Frank Lampard.

Sjokkerte Chelsea i starten

Danske Philip Billing var to ganger farlig frempå, men brente to enorme sjanser før fem minutter var spilt.

Men Chelsea klarte å ri av seg sjokkstarten og samlet troppene. Etter 30 minutter kom Chelseas første store sjanse og i motsetning til Bournemouth klarte Frank Lampards menn å sette ballen i mål.

Reece James la et presist innlegg som Olivier Giroud fikk foten på, ballen gikk i tverrliggeren og havnet hos Marcos Alonso som hadde tatt turen opp i motstanderens boks. Spanjolen var nådeløs og hamret ballen i motsatt kryss.

– Dersom det er én spiller motstanderne ikke vil skal få ballen på volley er det Marcos Alonso. Han har en enorm skuddteknikk, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Marerittminutter for Chelsea

Chelsea startet den andre omgangen best og skapte to store sjanser tidlig. Men som i første omgang var det laget som gikk hardest ut som fikk seg en i fleisen.

Jefferson Lerma gikk til værs på et hjørnespark og overlegent stanget han ballen i mål via Chelsea-keeper Willy Caballero.

Kun tre minutter senere var hjemmelaget på farten igjen.

Chelsesa virket rystet da Jack Stacey kom seg fri på høyrekanten. 23-åringen fikk lagt inn foran mål. Der hadde Joshua King løpt fra oppasseren sin og kunne enkelt trille ballen i det åpne målet.

– Vi sa i pausen at King måtte fortsette å ta løpene inn mot andre stolpe. Han måtte ikke bli lat, men ta løpene, sier TV 2s fotballekspert Trevor Morley etter kampen.

Dermed hadde Bournemouth snudd kampen på tre minutter.

Brennhet Alonso

Chelsea satte inn en sluttspurt da kampen gikk mot slutten, men hjemmelaget forsvarte seg bra.

Det gikk mot tre poeng for Bournemouth, men formspilleren Marcos Alonso ville det annerledes. Landsmann Pedro gikk for skuddet og Aaron Ramsdale vartet opp med en fin redning, men returen slo han rett ut til Alonso som nok en gang hadde ristet av seg oppasseren sin.

Dermed ble forsvarsspilleren tomålsscorer da han enkelt kunne heade ballen i mål. Det endte 2-2 på den engelske sørkysten søndag ettermiddag.

– Chelsea fortsetter med en svakhet som har vært igjengående denne sesongen. De slipper inn halvparten av skuddene de får mot mål, sier Thorstvedt etter kampen.

– Begge lagene ville ha tre poeng, men jeg tror ikke noen av dem blir veldig misfornøyd, med tanke på hvordan kampen ble, sier Morley.