SØR-KOREA: Soldater i beskyttelsesdrakter sprayer desinfiserende middel ved togstasjonen Dongdaegu i byen Daegu.
SØR-KOREA: Soldater i beskyttelsesdrakter sprayer desinfiserende middel ved togstasjonen Dongdaegu i byen Daegu. Foto: Kim Hyun-tai / AP

Massivt hopp i antall smittede i Sør-Korea

Sør-Korea har 813 nye bekreftede tilfeller av koronavirus-smittede. Myndighetene i landet ber nå Sør-Koreanere om å bli hjemme.

Myndighetene begrunner hjemmekarantenen med at landet nå er i en «kritisk fase», skriver Reuters.

– Vennligst bli hjemme, unngå å gå utendørs og minimer kontakten med andre personer, sa visehelseminister Kim Kang-lip lørdag.

Han ber i tillegg befolkningen om å holde seg unna offentlige arrangementer, inkludert religiøse tilsetninger.

3150 smittet

De 813 nye bekreftede tilfellene er det største antallet nye smittede som har blitt registrert på et døgn i landet. Totalt er 3.150 personer smittet i Sør-Korea, og 17 personer har dødd av covid-19.

Av de nye smittetilfellene er 657 av dem fra byen Daegu. Landet opplevde sitt første store utbrudd etter viruset spredte seg mellom medlemmer i en kristen sekt i området.

Ni dødsfall i Iran

Iran rapporterte lørdag om ni nye dødsfall som følge av det nye koronaviruset. Samtidig er det oppdaget 205 nye smittetilfeller.

Totalt har dermed 43 personer mistet livet og 593 blitt smittet av det nye viruset, ifølge en talsmann for helsedepartementet i Iran.

Fredag meldte imidlertid BBC, på bakgrunn av opplysninger fra helsekilder i landet, at koronaviruset har tatt livet av minst 210 mennesker i Iran. Det er langt høyere enn hva myndighetene har oppgitt.