SKRAPMETALL: Stålet til KNM Helge Ingstad skal selges som skrapmetall. Det kommer fram i planen for avhendingen av den havarerte fregatten, skriver Forvarets forum.
SKRAPMETALL: Stålet til KNM Helge Ingstad skal selges som skrapmetall. Det kommer fram i planen for avhendingen av den havarerte fregatten, skriver Forvarets forum. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

KNM Helge Ingstad blir solgt som skrapmetall

Stålet til KNM Helge Ingstad skal selges som skrapmetall. Det kommer fram i planen for avhendingen av den havarerte fregatten, skriver Forvarets forum.

I sommer ble det kjent at det koster for mye å reparere fregatten som kolliderte med oljetankeren Sola TS i Hjeltefjorden utenfor Bergen i november 2018.

Nå er planen for destruering av KNM Helge Ingstad oversendt fra Forsvarsmateriell til Forsvarsdepartementet.

– Stål og andre metaller som har salgsverdi, vil bli solgt til den enhver gjeldende skrapmetallpris, opplyser kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Sandberg i Forsvarsmateriell til Forsvarets forum.

Det er ikke klart når og hvor destruksjonen av fregatten skal skje, men det skjer så snart konkurranseprosessen er gjennomført og det er kapasitet i verftsindustrien.

Å reparere fregatten ville ha en prislapp på mellom 12 og 14 milliarder, derfor ble det av regjeringen ansett som for dyrt.

– Det vil være billigere å kompensere på en annen måte, enten ved å bygge en ny fregatt eller ved å finne andre kapasiteter som kan gi de samme operative evnene, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

(©NTB / TV 2)