Ødegaard & co. klatret opp til tredjeplass

Martin Ødegaard hadde en fot med i spillet da Real Sociedad greide å bryte ned et defensivt solid Valladolid-lag og sikre 1-0-seier i La Liga.

Se Ødegaards lekre dribling i vinduet øverst!

Real Sociedad-Real Valladolid

Dermed ligger Real Sociedad på tredjeplass i La Liga.

Resten av lagene skal riktignok spille lørdag og søndag, men Ødegaards lag har nå like mange kamper spilt som de øvrige topplagene som følge av hengekampen mot Eibar.

De står med 43 poeng, foran både Atlético Madrid og Sevilla på målforskjell.

Opp til Real Madrid på andreplass er det ti poeng. Barcelona leder, og er tolv poeng foran.

Gjestene solgte seg dyrt i San Sebastian og slapp ikke hjemmelaget til mange muligheter i den første omgangen. Et kvarter ut i 2. omgang sto det fortsatt 0-0, men da viste hjemmespillerne samspill og ferdigheter som dirket opp gjesteforsvaret.

Et innkast nådde Ødegaard, som satte fart innover på banen og spilte til Mikel Oyarzabal. Han spilte vegg med høyreback Joseba Zaldua og satte fart mot dødlinja på høyresiden. Det følsomme innlegget ble møtt ved nærmeste stolpe av Adnan Januzaj, og den tidligere Manchester United-spillerens nikk fra kort hold var ustoppelig for keeper Jordi Masip.

Frem til Barcelona og Real Madrid er det henholdsvis 12 og 10 poeng.