IKKE LETT: Wilfried Zaha forstår ikke hvorfor han får så mye kritikk.
IKKE LETT: Wilfried Zaha forstår ikke hvorfor han får så mye kritikk. Foto: Andrew Yates

– Av en eller annen grunn er jeg den skurken som alle klubber hater

Wilfried Zaha føler seg ikke akseptert blant klubbene og supporterne i England.

Se Brighton – Crystal Palace kl. 13.00 (kampstart 13.30) på TV 2 Sport Premium og Sumo!

I et lengre intervju med britiske Mirror forteller Crystal Palace-angriperen at han føler seg misforstått både på og utenfor banen.

– Det eneste folk ser er en sint og lidenskapelig «Wilf» som spiller. Når jeg spiller fotball er jeg veldig lidenskapelig, jeg liker å vinne, så det er den siden folk ser, sier Zaha og understreker:

– Jeg har flere sider enn det. Hvis du ikke ønsker å se den siden, gjør du det ikke.

Han mener flere ikke liker ham som person.

– Det frustrerer meg. De kjenner meg ikke, men har bestemt seg for at de ikke liker meg. Hvordan er det mulig? Jeg forstår det ikke selv. Det er sykt, for jeg er egentlig en hyggelig fyr, forklarer 27-åringen.

– De sier jeg skal ta mishandlingen som et komplement

Han trekker frem en situasjon fra ligacupen i august.

– Av en eller annen grunn er jeg den skurken som alle klubber hater. Hvert eneste lag. Da vi spilte mot Colchester, som jeg aldri har spilt mot før, kom jeg på og ble buet på. Jeg tenker, dere kjenner meg ikke, men likevel buer dere på meg?.

På fotballbanen blir han ofte taklet. Han er en spiller de fleste motstandere anser som en stor trussel, men Zaha innrømmer at det ikke alltid er like enkelt å være den spilleren. Særlig én ting går ham på nervene.

– Det er når folk sier at jeg skal ta mishandlingen og sparkene som et kompliment, fordi jeg blir ansett som en av de beste spillerne. Men det er ikke et kompliment om jeg må gå av banen med krykker, sier angriperen.

Finner trøst i sønnen

På hjemmebane finner han imidlertid trøst. For det viktigste i Zaha sitt liv er sønnen Leo.

– Hvis jeg har hatt en dårlig dag, tapt en kamp eller noen har sagt noe stygt på Instagram eller Twitter, og så kommer jeg hjem og han sier: «Pappa, kan vi sykle eller noe?». Han bryr seg ikke om hva jeg gjør, forteller Zaha og legger til:

– Det er rett og slett et friskt pust.