Derfor vil ikke Liverpool-backene akseptere å bli kalt verdens beste

TV 2 har møtt Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson. Fotballverdens heteste backpar.

Se Watford-Liverpool lørdag 18.30 på Sumo og Premium!

Liverpool cruiser videre, og kan lørdag komme til å bokføre sin 28. kamp på rad denne sesongen uten nederlag om Watford ikke stikker kjepper i hjulene for Jürgen Klopps mannskap.

Suksesskriteriene er selvsagt mange, men blant dem er udiskutabelt de to backene som av mange regnes for å være det ypperste fotballverdenen har å by på i øyeblikket.

TV 2 har møtt Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson, som imidlertid ikke vil godta den merkelappen.

– Vi vil aldri akseptere det, for vi strekker oss alltid for å bli bedre. Vi tenker ikke slik. I denne troppen tror jeg ikke noen tenker slik. Folk vil åpenbart legge fram statistikk og si at vi er de mest produktive og slikt, men det er mange gode backer for tiden. Det blir en mer populær posisjon, sier Andrew Robertson til TV 2.

Disse egenskapene ville de gjerne hatt fra den andre

De to leverte 23 målgivende pasninger til sine offensive lagkamerater forrige sesong, og står bokført med hele 19 allerede denne sesongen. De fleste virker enige om at de har hevet listen for moderne backspill i fotballen, og derfor kan det være interessant å høre fra stjernene selv hva de mener er definisjonen på en moderne back i fotball.

– En som kan være produktiv og veldig god i begge bokser, både offensivt og defensivt. Det er rollen til en moderne back. Det er ikke godt nok å bare være god i den ene enden av banen, sier Alexander-Arnold.

Duoen er begge nevnt blant dem som kan bli kandidatene til sesongens spiller i Premier League, og er nært sagt garantert å bli plukket ut til hver sin backposisjon på sesongens lag for andre år på rad. Men hvilke egenskaper fra den andre skulle de ønske at de hadde?

– Energinivået. Du vil aldri se på ham, gjennom 90 minutter tre ganger i uken, at han ser sliten ut. Han løper ubarmhjertig opp og ned hver eneste kamp. Han er alltid på løp, alltid i bevegelse, alltid ute etter å få i gang noe. Han er en katalysator for laget med tanke på å få med seg ballen og komme i gang eller presse motstanderen etter at vi mister den. Det er ting folk kanskje tar for gitt, men som et lag vet vi hvor viktig det kontrapresset er for oss som lag, og Robbo har en enorm innflytelse på oss som lag når det kommer til det, sier høyreback Alexander-Arnold.

– Hvis jeg hadde hatt den høyrefoten hans, ville jeg vært enda lykkeligere. Måten han plasserer ballen i boksen på, det antallet sjanser han skaper og hvor mange som havner i riktig ende av dem viser kvaliteten hans. Stabiliteten på pasningene hans. Dødballene mine kan forbedres enormt, og Trent er en av de beste i verden på dødballer. Det er noe man ser til. Når vi har rom, prøver han alltid å drive oss framover, og han er fantastisk til det. Noen kamper denne sesongen har han omtrent vunnet på egenhånd for oss, som Leicester borte. Alle spilte veldig bra, men Trent tok det til et nytt nivå, sier Robertson.

– Vi ser hverandre oftere enn vi ser våre egne familier

Det er åpenbart at det er en god tone mellom de to, og at moralen i Liverpool-troppen generelt er på topp for øyeblikket.

– Vi vil nok begge si at vi er heldige som får være del av et lag som dette. Vi tar ikke det for gitt. Vi føler oss priviligerte som får spille for denne klubben, med disse spillerne og under denne manageren. Vi må bare nytt hvert minutt og nyte det mens det varer, sier Alexander-Arnold.

Og skal en tro kollegaen på motsatt back, skulle det nesten bare mangle at stemningen internt i troppen er god.

  • Watford har ikke vunnet noen av sine siste åtte Premier League-kamper mot Liverpool (0-1-7), og har tapt de fire siste med en total målforskjell på 0-15.
  • Under Jürgen Klopps ledelse har Liverpool scoret 27 mål på ni Premier League-kamper mot Watford. Det er mer enn de har scoret mot noen andre motstandere.
  • Foruten 1-0-seieren til Liverpool i mai 2017, har minst ett av lagene scoret minst tre mål i alle møtene mellom disse lagene på Vicarage Road i Premier League-historien (fem av seks).
  • Watford slo Liverpool 2-1 i siste serierunde i 1982/83. Siden den gang har de spilt 16 ligakamper mot det som på kampdag har vært ligalederen i engelsk fotballs øverste divisjon og tapt 15 av dem (én uavgjort). Dette inkluderer også en tapsrekke på de 13 siste.
  • Liverpool slapp inn flere mål i sin forrige Premier League-kamp (3-2 mot West Ham) enn de gjorde på de elleve kampene før den til sammen (ett baklengs). De har ikke sluppet inn mer enn ett mål i to ligakamper på rad siden desember 2016.
  • Alle Watfords 24 scoringer i ligaen denne sesongen har kommet fra innenfor 16-meteren. Kun to ganger tidligere i Premier League-historien har et lag gått gjennom hele sesongen uten å score fra utenfor boksen. (Middlesbrough, 35/35 og Manchester City, 33/33, i 1995/96-sesongen)
  • Sadio Mané har enten scoret eller levert målgivende pasning i alle sine seks Premier League-kamper mot Watford for Liverpool, totalt fem mål og fire målgivende.
  • Mohamed Salah har scoret åtte mål i sine fem Premier League-kamper mot Watford, og scoret begge Liverpools mål i det motsatte oppgjøret på Anfield tidligere i sesongen.
  • Troy Deeney er toppscorer for Watford denne sesongen med fem scoringer. Samtlige mål kom i en sjukampers periode mellom 22. desember og 21. januar.

Kilde: Opta Stats

– Hele troppen har et fantastisk forhold til hverandre. Vi ser hverandre oftere enn vi ser våre egne familier, så hvis vi ikke kom godt overens ville vi være i trøbbel, smiler Robertson.

Lørdag håper de på å forlenge Liverpools enorme sesong, og skape enda mer trøbbel for et Watford-lag som ligger på 19. plass når elleve kamper gjenstår av Premier League-sesongen 2019/20. Skulle de vinne, vil de også sette ny rekord for antall seire på rad i engelsk fotballs øverste divisjon noensinne. Sist kamp tangerte de Manchester Citys rekord på 18, og 19 har ingen klart. (Les deg opp på annen finurlig statistikk i faktaboksen til høyre)

Se Watford-Liverpool lørdag 18.30 på Sumo og Premium!