VIL TA ARVEN VIDERE: Jan Frode Nornes håper han får videreføre Odd-arven fra sin mangeårige samarbeidspartner Dag-Eilev Fagermo.
VIL TA ARVEN VIDERE: Jan Frode Nornes håper han får videreføre Odd-arven fra sin mangeårige samarbeidspartner Dag-Eilev Fagermo. Foto: Trond Reidar Teigen

Bekrefter at han vil bli Fagermos etterfølger

Odd håper på snarlig avklaring.

Han ble vitne til en mildt sagt spesiell treningskamp, der Odd gikk fra å lede 4-1 over Rosenborg til å tape 5-4.

Likevel er det liten tvil om at mangeårig Odd-assistent, Jan Frode Nornes, håper at hans vikariat som hovedtrener i Odd skal bli permanent.

– Status er at klubben er i en prosess, der sportssjef Tore Andersen har fått ansvar med å finne en ny hovedtrener. Det er det jeg vet. Så har jeg sagt til klubben at jeg er villig til å stille som kandidat, sier Nornes til TV 2 etter fredagens treningskamp mot Rosenborg i Skien.

– Det betyr at du har lyst på jobben?

– Nja … etter å ha tapt 4-5 burde jeg vel ikke si ja, men ja, det har jeg lyst til, sier Nornes til TV 2.

Vil videreføre Fagermos jobb

Han har i en årrekke vært Dag-Eilev Fagermos lojale assistenttrener. Nettopp det mener han taler for at han bør få jobben som Odds nye hovedtrener.

– Det trigger meg. Jeg har fått lære av en av de beste, etter tolv år med Fagermo. Jeg har lyst til å videreføre arven etter han, sier 47-åringen.

Han er klar på at han i så fall vil videreføre «Telemarksmodellen».

– Jeg har vært med i snart 20 år. Filosofien her er klubbforankret. Jeg mener jeg er en mann som kan lede den skuta videre, sier han.

TV 2 var i kontakt med sportssjef Tore Andersen i forkant av onsdagens Rosenborg-oppgjør.

– Vi leter fortsatt, vi leter bredt og forhåpentligvis er en offentliggjøring ikke så langt unna, sier han.

Om kandidaturet til Nornes, sier han følgende:

– Han har vært i klubben i mange år og vet hvordan ting er. Han er absolutt en høyaktuell kandidat, sier han.

Ellevill treningskamp

Fredagens treningskamp i sola på Skagerak Arena ble en vinterlig opptur for de drøyt 400 tilskuerne som hadde tatt turen.

Odd tok ledelsen på et langskudd ved Torgeir Børven, men bare sekunder etter serverte Pål Andre Helland mesterlig til Anders Konradsen som stanget inn 1-1.

Rosenborg var egentlig det førende laget på stillingen 1-1, men likevel var det Odd og Fredrik Nordkvelle som gikk opp til 2-1 før hvilen.

Etter sidebyttet virket det en stund som om absolutt alt gikk inn for Nordkvelle og Odd. Samme mann scoret både 3-1 og 4-1, og dermed så Rosenborg ut til å gå på et tungt tap.

Men etter vel en time satte Rosenborg inn Vegard Hedenstad, Gjermund Åsen, Samuel Adegbenro og Erik Botheim. Det satte virkelig fart på Rosenborg-galleriet som kjørte over Odd den siste halvtimen.

2-4 kom ved Helland, 3-4 ved Botheim og så kom 4-4 på en ellevill suser fra Gjermund Åsen. Helt på tampen satte Vegard Hedenstad inn 5-4 til Rosenborg.

I det hele tatt var det en ellevill fotballkamp, med drøssevis av flotte scoringer, mellom to effektive lag.

– 5-4, ja… Da tenker jeg nesten at det har vært en hockeykamp. Jeg er fornøyd med at vi scorer fire mål mot Rosenborg, som er et av Norges beste lag. Men at vi slipper inn fem mål kan vi ikke være fornøyd med, sier Jan Frode Nornes.

Rosenborg-trener Eirik Horneland velger å vinkle det positivt i stedet for å bli bekymret over baklengsmålene.

– Det er lettere å få kontroll på de fire målene enn det er å score mål. Det er viktig å score må i Rosenborg. Gjennom vinteren har vi scoret mye, så gjelder det å få strammet inn litt defensivt inn mot seriestart. Men det skal vi få til, sier Eirik Horneland.