Kommune starter korona-telefon og feberpatrulje

Feberpatruljen i Bodø kommune har allerede tatt prøver av minst ellevepersoner siden den startet opp fredag.

Fra nå av blir det etablert en egen korona-telefon som bemannes av legevakten i Bodø.

– Grunnen til dette er at vi har merket en stor økning i antall henvendelser til legevakten, og de fleste er knyttet til koronaviruset. Vi prøver å få dem ut av legevaktskøen, slik at det vanlige behovet blir betjent innen rimelig tid, sier helseleder i Bodø kommune, Stian Wik Rasmussen, til TV 2.

Allerede i drift

Telefonen, som du kan finne informasjon om på kommunens hjemmesider, samt en sykepleierstudentdrevet feberpatrulje som bedriver hjemmebesøk, er allerede i drift fra fredag av.

– Vi har hentet inn prøver fra elleve personer som oppfyller kravene Folkehelseinstituttet stiller allerede, og det tallet kan komme til å øke i løpet av dagen, sier legevaktsjef i Bodø kommune, Jørgen Bjørnstad, til TV 2.

Hvorvidt en får hjemmebesøk av patruljen bestemmes av helsepersonellet som bemanner koronatelefonen.

Fem tilfeller i Norge

Bodø kommunes telefon vil være bemannet mellom klokken 10-18 hver dag Også Folkehelseinstituttet (FHI) bemanner en informasjonstelefon angående koronaviruset.

Ifølge helselederen har kommunen ingen bekreftede tilfeller av viruset per nå.

Totalt fem personer er bekreftet smittet av koronaviruset covid-19 i Norge. Viruset har sitt opphav i den kinesiske byen Wuhan i Kina. Fredag ble det kjent at en person i Bergen er smittet. Fra tidligere av er det bekreftet ett smittetilfelle i Tromsø, samt tre i Oslo og Bærum.