SKADET: Aymeric Laporte blir ikke å se på banen for City de neste ukene.
SKADET: Aymeric Laporte blir ikke å se på banen for City de neste ukene. Foto: Javier Soriano

Laporte ute i flere uker

Det bekreftet Pep Guardiola på pressekonferansen fredag.

Aymeric Laporte var tilbake fra langtidsskade i januar, men pådro seg en ny skade i Champions League-møtet med Real Madrid onsdag.

– Det er en skade på baksiden av låret. Vanligvis tar det fra tre uker til en måned å lege en slik skade. Vi forsøkte å unngå at det skulle skje, men det skjedde. Det er slikt som skjer, sier Guardiola på fredagens pressekonferanse.

Ukens ligakamp mot Arsenal er utsatt fordi City møter Aston Villa til finale i ligacupen søndag. Den får Laporte altså ikke med seg. Han spiller heller ikke Manchester-derbyet 8. mars, trolig heller ikke kampen mot Chelsea 21. mars.

Returoppgjøret i Champions League mot Real Madrid spilles 17. mars. Den kampen går Laporte også sannsynligvis glipp av.

– Det er tøft og du må jobbe hardt. Livet er ikke enkelt, og i verden er det de som takler tøffe situasjoner som overlever. Slik er det. Man må bare akseptere det, jobbe hardt og komme tilbake så fort som mulig, sier spanjolen.

Før comebacket i kampen mot Sheffield United i januar hadde Laporte vært ute med en kneskade siden august 2019. Mot Real Madrid satte den franske midtstopperen seg ned på gressmatten etter 32. minutter med et nedbrutt uttrykk i ansiktet.

– Etter å ha vært ute med skade i fem måneder er dette et veldig krevende scenario. Fernandinho kom inn og gjorde det veldig bra. Jeg er stolt over det, og vi har fortsatt Nicolás Otamendi og John Stones, sa Guardiola etter kampen på Santiago Bernabéu.