SIKTET: Michael Santos er siktet av skotsk politi etter hendelsen i Europa League-oppgjøret mellom Celtic og FC København.
SIKTET: Michael Santos er siktet av skotsk politi etter hendelsen i Europa League-oppgjøret mellom Celtic og FC København. Foto: Russell Cheyne

Politiet åpner sak mot FCK-stjerne

FC København-angriper Michael Santos er ifølge skotsk politi blitt siktet etter episoden i torsdagens kamp mot Celtic.

Det skriver Glasgow Times, som har fått opplysningene bekreftet fra politiet i Skottland.

Skotske medier får opplyst av poliet at det er tatt ut siktelse på to menn på 26 og 42 år i påstått overfall på Celtic Park torsdag kveld. Den 42 år gamle mannen skal være en av FCKs vakter.

Den mye omtalte episoden skjedde etter Pep Biel skjøt inn 2-1 til FCK. Biel spurtet mot de 1200 tilreisende i FCK-fansen for å feire scoringen - det var ikke en skotsk politimann enig i.

Santos ville også være med å feire, og taklet nærmest lagkompisen sin. I taklingen falt også en politimann.

FC København er forholdsvis avslappet i forhold til eventuelle rettslige etterspill.

– Det som skjer er typisk når det er blitt opprettet en politirapport, sier pressekontakt Jes Mortensen for FCK til danske Ekstra Bladet.

FCK sier de har en forståelse av hva som skjedde i situasjonen.

Alle kunne se at det var noen tumulter etter Pep Biels scoring. Pulsen var høy, men etter kampen falt gemyttene til ro, og alle involverte snakket med politiet. Både spiller og vakten var med oss på flyet hjem fra Glasgow. Jeg er ikke jurist, men nå må vi bare vente og se hva som skjer, avslutter Mortensen.