Foto: Anne-christine Poujoulat

Ble korona-testet i morges

Carl Fredrik Hagen og Sven Erik Bystrøm venter på svar etter å ha blitt testet for koronaviruset.

– Vi ble testet i dag morges. Nå er vi anbefalt å holde oss inne på rommene. Håper å få svar på prøvene i morgen tidlig, skriver Hagen i en tekstmelding til TV 2.

UAE Tour er avlyst på grunn av koronaviruset. Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, ble stoppet med to etapper igjen. Fredag ble britiske Adam Yates utropt til sammenlagtvinner..

To nordmenn

Alle lagene bor på samme hotell og må holde seg inne på hotellrommene mens de venter på resultatene.

– Inntil da er det bare å vente og se på serier. Stemningen er rolig og folk er ikke stresset. Hvor lenge vi blir vet vi ikke. Tidligst blir vel opprinnelig fly hjem søndag morgen, men da skal alle i laget teste negativt, skriver Hagen.

Hagen opplyser om at ingen i hans lag, Lotto Souldal, føler noen symptomer.

Ifølge avisen Gazzetta della Sport er det to massører på UAE-laget til Bystrøm som har testet positivt på viruset. Sven Erik Bystrøm kjenner ikke til det.

– Umulig å vite hvor smittekilden kommer fra, og det vil jo alltid være noen som er forkjølet eller har influensa-symptomer i en så stor gruppe, skriver Bystrøm i en tekstmelding til TV 2.

– Hvis det blir en positiv prøve, så blir det 14 dager her nede. Jeg føler meg frisk og rask, så forhåpentligvis blir det en negativ prøve og jeg kan dra hjem, skriver Bystrøm.

Flere korona-tilfeller

BBC mener å vite at også to italienske syklister har testet positivt på viruset uten å nevne verken navn eller lag.

Verken syklister, støtteapparat eller journalister får lov til å forlate ritthotellet i Abu Dhabi før helsesjekken er unnagjort, skriver nettstedet cyclingnews.com.

Ifølge nettstedet er det blitt bekreftet 13 tilfeller av koronaviruset i De forente arabiske emirater, der ni er blitt friske og ingen har dødd.