Arsenal-exit etter thriller: – Jeg føler meg veldig ille

Omar Elabdellaouis Olympiakos sendte Arsenal ut av Europaligaen.

Arsenal-exit etter thriller: – Jeg føler meg veldig ille

Omar Elabdellaouis Olympiakos sendte Arsenal ut av Europaligaen.

Arsenal - Olympiakos 1-2 (2-2 sammenlagt)

Se høydepunktene fra thrilleren i sammendraget øverst!

Med 1-0 til Arsenal etter kampen i Hellas trengte Olympiakos kun én scoring for å at det skulle bli ekstraomganger på Emirates. Det fikset Pape Abou Cissé.

Men da Pierre-Emerick Aubameyang sendte avgårde et herlig brassespark i det 113. minutt av andre ekstraomgang, trodde Arsenal-supporterne at avansementet var sikret.

Det var det ikke. For i det 119. minutt satte Youssef El-Arabi inn Olympiakos sin andre scoring for kvelden.

– Det finnes ikke ord for disse scenene, utbryter kommentator Peder Mørtvedt i det El-Arabi ble overtidshelten.

Mislyktes på overtid: – Veldig vanskelig

På overtid av overtiden fikk Aubameyang en enorm sjanse til å score sitt andre, men satte ballen noe uforklarlig til side for mål. Arsenal-kapteinen satt på gresset, holdt seg for øynene og fikk trøst fra lagkameratene etter kampslutt.

– Dette er veldig, veldig skuffende. Hva kan jeg si? Det er veldig, veldig vanskelig. Det var nok en gang en tøff kamp for oss, sier Aubameyang til BT Sport.

– Jeg aner ikke hva som skjedde. Jeg føler meg veldig, veldig ille. Slikt kan skje, men jeg forstår ikke hvordan jeg kunne bomme på en slik sjanse. Jeg var sliten og hadde noen kramper, men det er ingen unnskyldning, legger han til.

Arsenal-manager Mikel Arteta var naturlig nok også en skuffet mann.

– Det sårer mye. Dette var veldig viktig for oss, og det ble en veldig tøff kamp emosjonelt, sier han.

– Fullstendig krise

TV 2s fotballeksperter mener det ser svært mørkt ut for Arsenal nå.

– Det er fullstendig krise for Arsenal, sier Erik Huseklepp.

– De er langt unna Champions League-plass i Premier League, og dette var på en måte noe som kunne redde deres sesong, legger han til.

– Det kan bli helt definerende for denne sesongen, for nå mister de en gylden mulighet til å komme seg til Champions League neste sesong, med alt det betyr av prestisje og ikke minst økonomiske resultater, følger ekspertkollega Mina Finstad Berg opp.

Sjansefattig: – Har en jobb å gjøre

Arsenal hadde et godt utgangspunkt, men på hjemmebane ble det verre. Etter 70 minutter hadde ikke Arsenal hatt et eneste skudd på mål, bortsett fra en annullering like før pause.

– Og det på eget gress. Han har fremdeles en jobb å gjøre, Mikel Arteta, sier kommentator Mørtvedt.

Alexandre Lacazette jublet da han sendte ballen i nettet etter 39 minutter, men linjemannen viftet flagget korrekt for offside på servitør Bukayo Saka.

Med unntak av den annullering skjedde det svært lite på Emirates i den første omgangen.

Cissé stanget inn ledelsen

Det tok imidlertid ikke mer enn åtte minutter av andreomgang før kampens første godkjente scoring kom. Corneren fra Mathieu Valbuena gikk forbi alt og alle i feltet, og Pape Abou Cissé fikk løpe helt alene mot mål. Den 197 centimeter høye Olympiakos-forsvareren trengte ikke å løfte beina, og styrte enkelt inn 1-0 med hodet.

Dermed var lagene likt sammenlagt.