Ighalo med rørende markering av sitt første mål i Uniteds oppvisning

Januarsigneringene var meget toneangivende da Manchester United tok seg enkelt videre i Europaligaen.

Manchester United-Club Brugge 5-0 (6-1 sammenlagt)

Se sammendraget i videovinduet øverst!

Ole Gunnar Solskjær ga Odion Ighalo sin første kamp fra start i returoppgjøret mot Club Brugge, og nigerianeren markerte seg med å score sitt første mål for klubben i den lekne 4-0-seieren over belgierne torsdag.

Odion Ighalo feiret scoringen med å dra opp drakten og vise frem et bilde av sin søster Mary Atole, som døde brått i desember i fjor.

– Hun var Manchester United-fan. Da jeg spilte i Watford, ba vi om at jeg en dag skulle spille i Manchester United. Når jeg nå endelig spiller her, så får hun ikke se det. Det gjør meg litt trist. Jeg har lovet å ha henne med hver gang jeg har på meg en Manchester United-drakt, sier Ighalo til TV 2.

Solskjær jublet energisk for scoringen til den tidligere Lyn-spilleren, som ble hentet inn som en kriseløsning etter langtidsskaden på Marcus Rashford.

Nå er også Anthony Martial ute på ubestemt tid med en muskelskade han pådro seg på onsdagens trening.

– Når du er ny i et nytt lag, så vet jeg hvor viktig det er å få det første målet. Nå har han fått det, og han er en favoritt blant fansen allerede. Han kommer til å gjøre en viktig jobb, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Storkjøpet storspilte igjen

Manchester United-manageren kunne også glede seg over at den andre januarsigneringen, Bruno Fernandes, igjen storspilte.

Portugiseren var involvert i det meste fra første spark, og han hadde tidlig et skudd i stolpen. Etter 27 minutters spill kunne Fernandes iskaldt trille inn 1-0 bak Simon Mignolet på straffespark etter at Club Brugge-spiller Simon Deli kastet seg som en målvakt og bevisst stoppet et skudd med armen.

Med ti mann ble det tyngre for Club Brugge og mer rom for Bruno Fernandes. Den tidligere Sporting-spilleren var arkitekten bak 2-0-målet til Ighalo da han spilte gjennom Juan Mata, som satte opp Uniteds nye 30-åring fra Nigeria.

Fem minutter før slutt banket Scott McTominay inn 3-0-målt for United.

Fred-dobbel på tampen

Med en tremålsledelse til pause tok Manchester United foten litt av gasspedalen i andre omgang, men de skapte nok sjanser til å ta seg videre med enda større sifre. Blant annet hadde Luke Shaw en stor mulighet fra skrått hold som ble stoppet av Mignolet i Club Brugge-målet.

Solskjær kunne også ta ut Bruno Fernandes etter drøyt én times spill for å få hvile. Med tjue minutter igjen fikk også Scott McTominay, som nylig var tilbake etter å ha vært ute i flere uker, spare krefter til det som kommer.

I det 82. spilleminutt økte Fred til 4-0 for Manchester United. Vertene vant ballen høyt på banen og Jesse Lingard satte opp Fred, som satte inn kampens fjerde scoring for Solskjærs menn. Brasilianeren var ikke ferdig der, for på overtid fastsatte han resultatet til 5-0 for Manchester United.

Vinneren av Europaligaen får plass i Champions League neste sesong.