Jakob er første danske smittet av koronavirus – slik kjenner han det på kroppen

Natt til torsdag fikk Jakob Tage Ramlyng vite at han var den første i Danmark til å få bekreftet koronavirus. Nå er han satt i hjemmekarantene med hele familien i 14 dager.

– De ringte meg i natt og sa jeg var smittet av koronaviruset. Jeg har ikke sovet noe i natt, det har vært et intenst døgn, sier Jakob Tage Ramlyng, som jobber i TV 2 Danmark.

Ramlyng og familien fløy hjem fra ferie via Malpensa Lufthavn i Milano mandag. Etter at han var hjemme, fikk han litt hoste og feber.

Onsdag ettermiddag ble han testet på sykehus.

Konen og den yngste sønnen hans på ni år, som hadde lignende symptomer, har testet negativ på koronavirus.

Hans eldste sønn på 13 har begynt å vise symptomer.

– Det er helt surrealistisk. Det første jeg tenkte da jeg fikk beskjeden var; hva skjer nå? Tenk at jeg er den første i Danmark. Jeg tenkte det måtte være løgn, vi var helt forvirret, sier han.

Skrev liste

Ramlyng sier han har god støtte i sine ledere i TV 2 Danmark, og har torsdag har skrevet en detaljert liste over hvor han har vært og hvem han har vært i kontakt med etter at han kom hjem til Danmark.

Han sier viruset foreløpig ikke har ført til de helt store fysiske plagene.

– Jeg har hatt litt vondt i hodet, og følt meg litt forkjølet og slapp, men jeg har ikke fått vondt i halsen, sier han.

Familien er nå satt i karantene i 14 dager.

Det er også 16 av hans kollegaer i TV 2 Danmark, etter at de hadde vært i nærheten av ham.

– Ergerlig

Ramlyng sier han ergrer seg over hvordan han oppførte seg i dagene etter at han kom hjem. Han gikk blant annet på jobb som normalt.

– Min kone var i kontakt med en lege, som forsikret oss om at dersom vi ikke hadde vært i det hardest rammede området, kunne vi oppføre oss som normalt. Så da gjorde vi det. Det ergrer meg i dag. Jeg skulle gjerne holdt dette innad i familien og ikke risikert å smitte andre, sier han.

At familien må holde seg innendørs de neste 14 dagene betyr blant annet at de må avlyse feiringen av hans 13 år gamle sønns bursdag.

– Han hadde gledet seg, så han er lei seg for det. Min ni år gamle sønn har spilt på iPaden sin i hele dag og synes det er riktig stas, sier han.

Familien har fått hjelp av både naboer, myndigheter og andre til å gjøre nødvendige innkjøp, så det er ingen fare for at skapene skal bli tomme.

Alt i alt er Ramlyng optimistisk.

– Vi skal nok få det til å fungere. Om 14 dager er vi ute igjen, sier han.