PROGRAMLEDERE: Sigrid Bonde Tusvik skal lede sin fjerde Gullruten-sending på TV 2.
PROGRAMLEDERE: Sigrid Bonde Tusvik skal lede sin fjerde Gullruten-sending på TV 2. Foto: Fredrik Arff / TV 2

Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth skal lede Gullruten

Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth skal lede Gullruten-showet i Grieghallen.

9. mai går Gullruten 2020 av stabelen i Grieghallen i Bergen.

For fjerde år på rad skal Bonde Tusvik lede showet, og i år tar hun med seg Morten Hegseth, som nylig var programleder for Love Island på TV 2.

– For en drøm og noe som har vært på min «bucketlist»! Det er den absolutte drømmejobben på TV, og når man ser tilbake på Gullrutens historie er det en jobb jeg angriper med ærefrykt, glede og en solid porsjon nervesammenbrudd, sier Hegseth.

– Viktigere enn noen gang

TV-bransjens store festaften byr på alt som kan krype og gå av norske kjendiser, rød løper, kjoler, spenning og vinnertaler. Hegseth går til jobben med både ærefrykt og nerver.

– Jeg skal begynne å meditere i dag kjenner jeg nå, sier programlederen, og legger til:

– Jeg har et nærmest forstyrra forhold til Gullruten, fordi jeg elsker det så mye. Kjendiser, kjoler og rørende taler, da er jeg solgt. Jeg tror jeg har vært der mer eller mindre hvert år siden 2010, hovedsakelig på jobb, og jeg synes alltid det er like fint og moro. I en tid der det produseres mer TV enn noen gang, er også Gullruten viktigere enn det noen gang har vært, sier han.

– Må jobbes fort

Bonde Tusvik er igjen klar for å stå på scenen i Grieghallen. Og om sin nye programledermakker har hun følgende å si:

– I frykt for å hoppe etter egen programlederlegning har jeg gått i homoterapi og fått med meg Morten Hegseth. Men foreløpig er det vanskelig å jobbe med Morten. Ikke fordi han ikke er en fin fyr, men fordi han bor i Argentina og ser ekstremt svett ut i panna, så her må det jobbes fort når han er tilbake etter finalen på Love Island, sier Bonde Tusvik.

Gullruten går av stabelen lørdag 9. mai i Bergen, og de nominerte til årets priser offentliggjøres onsdag 1. april på Edderkoppen scene i Oslo sentrum.