RASER: Edoardo Molinari (bildet) og Lorenzo Gagli ble satt i isolat etter koronamistanke.
RASER: Edoardo Molinari (bildet) og Lorenzo Gagli ble satt i isolat etter koronamistanke. Foto: Jon Super/ AP Photo

Raser etter korona-mistanke: – En uforklarlig avgjørelse

Edoardo Molinari og Lorenzo Gagli raser etter falsk alarm.

Det var under golfturneringen Oman Open, som pågår i disse dager, at de to italienske golferne Edoardo Molinari (39) og Lorenzo Gagli (34) ble mistenkt for å være smittet av koronaviruset. Det melder blant annet Golf Channel.

Gagli hadde hatt influensasymptomer, mens Molinari ikke viste noen tegn til sykdom.

De to ble utestengt fra turneringen og plassert på isolat onsdag. Gagli forteller til den italienske avisen La Nazione at han fikk beskjed fra en turneringslege om å returnere til rommet sitt, mens hans Molinari ble flyttet til et annet rom. De to hadde delt rom under turneringen inntil dette.

Falsk alarm: – En uforklarlig avgjørelse

Torsdag morgen kom beskjeden om at Gagli testet negativt på koronaviruset, og de to raser nå etter utestengelsen.

– Til alle som lurer: Jeg har det helt fint. Jeg har ingen symptomer i det hele tatt, ingen feber, ingen forkjølelse. Det er ingenting galt med meg. Jeg bare kjeder meg og er irritert. Forhåpentligvis tar dette marerittet snart slutt, skriver Molinari på Twitter torsdag.

Molinari tok to seire under Europatouren i 2010, og er for øvrig bror til Francesco Molinari som ble første italiener til å vinne Italia Open siden 1980. Gagli vant Barclays Kenya Open i 2018, som var hans første seier under Challange Tour.

Gagli forteller han har tapt mye penger som følge av hendelsen, og at han ikke forstår hvorfor kun de to ble isolert.

– Det er en helt uforklarlig avgjørelse. Det var kun vi to som ble ekskludert fra turneringen, og jeg ankom Muscat forrige søndag og har i løpet av de siste dagene trent, spist og reist med et dusin andre spillere, sier Gagli frustrert.

Lorenzo Gagli.
Lorenzo Gagli. Foto: Alexandra Wey/AP Photo

– Dersom det var fare for smitte måtte de isolert dusinvis av golfere og avbrutt turneringen, legger 34-åringen til.

Får spille likevel

Torsdag kom ledelsen i Europatouren med en pressemelding, der administrerende direktør Keith Pelley gir følgende forklaring:

– Dette er en global og vanskelig situasjon der vi vil fortsette å følge retningslinjene rundt forebyggende tiltak. Alle avgjørelser vil fortsette å bli gjort for generell folkehelse.

I pressemeldingen informeres det også om at både Gagli og Molinari vil bli hentet inn igjen til Oman Open på grunn av at dette har vært «svært spesielle omstendigheter».

Det er hittil meldt om rundt 400 smittede av koronaviruset i Italia.