TOMME TRIBUNER: Det blir ingen i salen under CS-turneringen i Spodek Arena.
TOMME TRIBUNER: Det blir ingen i salen under CS-turneringen i Spodek Arena. Foto: Elias Engevik/TV2

Tusenvis av E-sport-fans slipper ikke inn på turnering

Publikum slipper ikke inn på den legendariske CS-turneringen i Polen. Flere nordmenn deltar i turneringen, både som utøvere og i publikum.

Se ESL Katowice gratis på
TV 2 Sumo i helgen!

Antallet påviste tilfeller av koronaviruset stiger i Europa, og nå får det også følger for CS-turneringen i Polen.

Det var forventet godt over 10.000 tilskuere på Spodek Arena i byen Katowice. Torsdag kveld kom beskjeden at CS-turneringen må gjennomføres uten publikum, grunnet koronaviruset.

Det bekrefter turneringsarrangør ESL i en pressemelding torsdag kveld.

– På grunn forandringene i den globale helsesituasjonen har myndighetene besluttet å fjerne ESL sin tillatelse til å arrangementet i Katowice, skriver talsperson for ESL, Georg Brandes.

Turneringen vil bli sendt live som planlagt, men det vil altså ikke være publikummere inne på arenaen.

– Vi er veldig lei oss på spillerne og fansens vegne. ESL respekterer myndighetenes avgjørelse og arbeider for øyeblikket med å nå ut til alle som hadde billetter. Kostnaden for billettene vil bli refundert. Vi takker for forståelsen, men dette er utenfor vår kontroll, skriver ESL videre.

Obligatorisk helsesjekk

Tidligere torsdag meldte ESL at det skulle gjennomføres en obligatorisk helsesjekk av alle som skal inn i Spodek Arena, der en av verdens største E-sport-turneringer gå av stabelen fredag.

I fjor var det over hundre tusen fra hele verden som deltok på de ulike turneringene som strekker seg over to uker, ifølge ESL.

– Folk er overbekymret

Kenneth Gaupseth Johansen er faglærer i CS på Toshus Folkehøgskule. <br>FOTO: APEKS
Kenneth Gaupseth Johansen er faglærer i CS på Toshus Folkehøgskule.
FOTO: APEKS

Kennet Gaupseht Johansen er lærer for e-sport-linjen på Torshus Folkehøgskule.

Han er i Katowice sammen med klassen sin, som spesialiserer seg på spillet Counter Strike – det samme spillet som det skal konkurreres i under turneringen.

Han er ikke bekymret for verken seg selv eller de 17 elevene sine.

– Jeg tror folk er overbekymret. Det er positivt at de innfører et slikt tiltak, men vi er ikke bekymret. Vi følger de rådene vi fått fra norske helsemyndigheter, sier Johansen til TV 2.

Blir sjekket for temperatur

Den obligatoriske helsesjekken innebærer at samtlige i publikum vil bli sjekket for høy kroppstemperatur før de får komme inn på arenaen.

Har man tegn på feber, kan man bli nektet adgang, opplyser ESL, som innfører helsesjekken i tråd med polske helsemyndigheters råd.

Så langt har kornoaviruset spredd seg til minst 40 land, over 80 000 er smittet og nær 3000 mennesker har mistet livet til viruset.