TOk tredjeplassen på Love Island:

Mie manglet én vesentlig ting til finalesendingen

Buenos Aires, Argentina (TV 2): Ali Esmael (28) og Mie Mack Cappelen (22) tok tredjeplassen i Love Island. Ingen av dem hadde trodd de skulle komme til en finale.

Etter to måneder med intens flørting, dating og dumping har Love Island kommet til veis ende.

Ali Esmael (28) og Mie Mack Cappelen (22), Nora Haukland (22) og Johannes Klemp (27) samt Iselin Nordøy (24) og Omid Rosander (25) har samtlige vært i Love Island-villaen fra første uke, og i 40. og siste episode møttes parene i en avgjørende finale.

Alle parene har i løpet av de siste ukene og dagene erklært sin kjærlighet til hverandre og offisielt blitt kjærester. Under finalen gjensto det dermed bare å se hvem av dem som i tillegg reiste hjem 300.000 kroner rikere.

Finalens utfall ble utelukkende bestemt av Love Islands seere, etter at de hadde stemt på sine favorittpar i programmets app den siste uken.

– Mer enn godt nok

Da stemmene var talt opp, ble det klart at Ali og Mie fikk færrest stemmer av seerne og havnet på en tredjeplass.

– Vi hadde ikke en gang forventninger om å komme til finalen, for vi har jo hatt våre utfordringer. Vi har funnet hverandre, og har egentlig fokusert på hverandre hele veien, så finalen har vært veldig fjernt for oss, og vi er veldig fornøyde med en tredjeplass, sier Ali til TV 2 like etter at finalen er over.

Mie legger til at hun er svært takknemlig for å ha fått være med så lenge, for alle vennene hun har fått, og for å ha funnet kjærligheten med Ali.

KAN VINNE 300.000: Etter at tredjeplassen ble kåret står det mellom Nora og Johannes og Omid og Iselin. Foto: Bjørnar Posse Sandboe / TV 2
KAN VINNE 300.000: Etter at tredjeplassen ble kåret står det mellom Nora og Johannes og Omid og Iselin. Foto: Bjørnar Posse Sandboe / TV 2

– En tredjeplass er mer enn godt nok, konstaterer hun.

Manglet én vesentlig ting

For å understreke hvor fjernt en finaleplass har vært for Mie, røpte 22-åringen at hun aldri pakket noen finalekjole før hun reiste fra Norge.

– Da jeg reiste sa jeg til alle venninnene mine at jeg kom til å se dem igjen om to-tre uker. En finale var ikke realistisk for meg i det hele tatt. Jeg trodde verken at jeg skulle finne kjærligheten eller venner for livet, så jeg slang bare oppi noen kjoler jeg syntes var fine, sier Mie.

– Vi kan vel alle være enige om at Mie har en fin garderobe. Hun ser smashing ut i alt hun har på seg, og hun «pulled off« denne kjolen også, så jeg skjønner ikke hva hun snakker om når hun sier at hun ikke var forberedt, skyter Ali inn.

– Fikk en åpenbaring

I motsetning til de to andre finaleparene, hadde Mie og Alis forhold et hjerteskjærende opphold midtveis i innspillingen.

For da Aranja Ophaug-Johansen (25) sammen med to andre jenter entret Love Island under Casa Amor, stjal hun Alis oppmerksomhet fra Mie.

– Da jeg kom inn den døren og så Ali med en annen... Det var veldig tøft, forteller Mie.

Alis fascinasjon for Aranja var imidlertid kortvarig etter at Mie kom tilbake til villaen uten en ny partner, og etter mye om og men, ble de sammen igjen.

Dette til tross for at de andre deltakerne rådet Mie til å forbli singel og vente på en annen.

– Det tok meg litt tid å komme til meg selv, men jeg fikk en eller annen åpenbaring og en trygg følelse på at det var Ali jeg ville gå for. Jeg kom meg gjennom det ved å tenke på de hjemme og at de alltid støtter meg og at jeg vet at de står bak meg uansett hva jeg gjør, forklarer hun.

FINALEKYSS: Mie og Ali er fornøyde med en tredjeplass. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
FINALEKYSS: Mie og Ali er fornøyde med en tredjeplass. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

Forberedt på livet utenfor

Både Ali og Mie er paradoksalt nok glade for at forholdet deres fikk en knekk allerede inne i Love Island-bobla.

– Jeg tror at vi nå er mer forberedt på de utfordringene vi kan støte på hjemme. Når man er i et forhold kommer man til å støte på slike utfordringer uansett. Jeg er takknemlig for at vi har har hatt det, fordi det har gjort oss mye sterkere og tryggere på hverandre.

I nest siste episode fikk parene ringe hjem til familie og venner på Skype. Ali innrømmer at han har vært spent på hvilke reaksjoner han ville få på «Casa Amor-gate», da særlig fra Mies nærmeste.

– Jeg har vært litt stresset for det. Det er jo aldri hyggelig å se sin egen datter bli såret på den måten. Det var aldri min intensjon, men det skjedde jo, og jeg må stå for det.

Mies mor kommenterte under samtalen at hun hadde lyst til å «mose en viss fyr», da det skjedde, noe Ali sier han forstår helt og holdent.

– Jeg håper samtidig at de har sett hvor høyt jeg elsker Mie, og at jeg har unnet henne det beste – om det hadde vært sammen med noen andre enn meg også.

Vil flytte sammen

Nå gleder paret seg til å møte hverandres nærmeste på ekte, samt dele de små, helt hverdagslige tingene sammen – uten kamera til stede.

– Dere har bodd oppå hverandre i to måneder nå. Vurderer dere et samboerskap i nærmeste framtid?

– Det kommer jo til å skje, svarer Mie raskt, før hun legger til:

– Men vi trenger ikke å forhaste noe. Vi har det veldig fint sammen, og jeg tror at dette er noe vi kommer til å bli mer sikker på når vi kommer hjem og opplever at vi plutselig er mer fra hverandre og ikke sover i samme seng hver natt. Det kan hende at det skjer fortere enn vi tror, sier Mie og smiler mot kjæresten.

– Jeg har aldri tenkt på å flytte sammen med noen før jeg møtte Mie, og jeg kommer nok til å kjenne på det å ikke være med henne hver dag. Det kommer nok til å fremskynde prosessen litt, men vi må utforske ting litt mer før vi tar en såpass stor avgjørelse, avslutter Ali.

Se alle episodene av første sesong med Love Island på TV 2 Sumo.