Politiet utenfor lokalene til MillersCoors
Politiet utenfor lokalene til MillersCoors

Skyting i Milwaukee – minst seks drept

Totalt seks personer er døde, inkludert gjerningsmannen. Det er ikke meldt om skadde.

– Alle de drepte var ansatt ved bryggeriet, sa politisjef Alfonso Morales i Milwaukee på en pressekonferanse natt til torsdag norsk tid.

Gjerningsmannen tok sitt liv etter å ha skutt mot personer som befant seg hos MillersCoors Brewing Co., opplyste borgermester Tom Barrett i Milwaukee i Wisconsin, som ikke kunne gi noe eksakt tall på antall drepte og sårede.

President Donald Trump omtalte skytingen da han senere på kvelden talte direkte fra Det hvite hus. Da sa han at drapsmannen hadde tatt fem liv og såret flere andre personer. Senere har tallet blitt oppjustert til fem.

– Jeg sender mine dypeste kondolanser til ofrene i Wisconsin og deres familier. Tidligere i dag åpnet en ond morder ild ved et bryggeri og tok livet av fem mennesker, sa Trump på en pressekonferanse i forbindelse med utbruddet av koronavirus.

Lokal-kanalen WBAY skriver at skytingen skjedde på ølbryggeriet MillerCoors. Kilder i politiet forteller at den antatte gjerningsmannen er en tidligere ansatt ved bryggeriet.

ABC News skriver at gjerningsmannen ble sparket tidligere på dagen onsdag, og senere kom tilbake med våpen. Ifølge nettstedet er minst åtte personer skutt. Gjerningsmannen er identifisert som en 51 år gammel mann.

Borgermester i Milwaukee Tom Barrett bekrefter at flere personer er døde.

– Vi vet at flere er drept. Politiet og brannvesenet jobber fortsatt på stedet. Det har vært en grusom hendelse og vi ber alle som bor i området om å holde seg unna, sa han onsdag ettermiddag lokal tid.

En ansatt i MillerCoors forteller at hun fikk en mail om en aktiv skytter i nærheten, og at de ansatte gjemte seg på stedet.

(©NTB / TV 2)